Main Content

Hviezdy Columbusu vraj nikdy neboli blízko prestupu

streda, 27. február 2019 13:31 | Autor: Marek Ďaďo

Arťom Panarin
Arťom Panarin | zdroj: TASR

O odchode Artemiho Panarina a Sergeja Bobrovskeho sa hovorí už poriadne dlhú dobu, a tak sa očakávalo, že aspoň jeden z nich zmení dres ešte v tejto sezóne. Počas uzávierky prestupov k žiadnej veľkej výmene nedošlo a vedenie sa nechalo počuť, že v skutočnosti nikdy nechceli dva najväčšie hviezdy tímu vytrejdovať.

Generálny manažér Jarmo Kekalainen uviedol, že naozaj nikdy nebol blízko k uskutočneniu  výmeny. Suverénne najproduktívnejší hráč Blue Jackets a jeden z najlepších gólmanov v lige tak zotrvávajú v mužstve, ktoré sa ešte pred uzávierkou prestupov výrazne posilnilo , čím dali Modrokabátnici jasne najavo, že s nimi v tohtoročnom play off treba rozhodne počítať.

„Nikdy som nechcel vymeniť Artemiho Panarina alebo Sergeja Bobrovskeho. Sú to skvelí hráči. Mám ich oboch rád,“ cituje Kekalainena oficiálny ligový web. Ich presun bol očakávaný hlavne preto, lebo sa vedenie ani s jedným z nich nevie už dlhodobo dohodnúť na novom kontrakte. Panarin aj Bobrovsky sa od 1. júla stanú nechránenými voľnými hráčmi.

Generálny manažér však nepriamo potvrdil, že o ich služby bol záujem zo strany ostatných klubov. „Nedostal som žiadnu ponuku, ktorá by nám v tomto momente dávala zmysel, a ani do budúcnosti. Bolo to ľahké rozhodnutie. Veľmi často nemáte taký luxus, že je vo vašom tíme dvojnásobný víťaz Vezinovej trofeje, takže pokiaľ bude s nami, budeme si užívať jeho služby.“

„Máme hviezdneho Artemiho Panarina a teraz sme do našej zostavy pridali ďalšie dôležité kúsky, vďaka čomu sme silnejší.“ Generálny manažér mal na mysli angažovanie centra Matta DucheneaOttawy, spolu s ktorým získal ďalšieho útočníka Ryana Dzingela. Columbus je momentálne na 9. priečke v tabuľke východnej konferencie, no na ôsmy Pittsburgh strácajú Blue Jackets iba jediný bod. Boj o play off bude tak viac ako zaujímavý.