Main Content

Cehlárik opäť na farme, možný bol aj prestup

utorok, 26. február 2019 10:57 | Autor: Marek Ďaďo

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: TASR

Počas posledného dňa, kedy mohli v zámorskej NHL prebiehať výmeny, bol aktívny aj Boston Bruins. Vzhľadom k príchodu Marcusa Johanssona boli na farmu v Providence poslaní aj dvaja mladíci, medzi nimi aj náš Peter Cehlárik.

Netreba však mať predčasné obavy. Ako píše portál Stanley Cup of Chowder, ide skôr o papierový presun. Peter CehlárikKarson Kuhlman boli na farmu odoslaní hlavne preto, aby mohli v prípade potreby nastúpiť aj v play off nižšej AHL, kde by sa Providence mohlo prebojovať. Malo by ísť o čisto „papierový krok“.

Obaja hokejisti by mali byť povolaní späť do hlavného tímu už dnes. Otázkou zostáva, koľko sa v NHL zdržia. Príchod Johanssona zúžil miesto pre útočníkov v tíme Bruins. Onedlho by sa mal navyše do zostavy vrátiť David Pastrňák a je vysoko pravdepodobné, že skôr či neskôr bude musieť jeden zo spomínaných mladíkov na farmu odísť.

Podľa nášho názoru by mal v hlavnom mužstve zotrvať slovenský rodák, nakoľko má s NHL viac skúseností ako Kuhlman. Cehlárik v tomto ročníku odohral v najlepšej lige sveta 14 zápasov, v ktorých pozbieral 6 bodov (4 + 2). Kuhlman si doposiaľ pripísal iba 4 štarty, z ktorých vyťažil 2 body (1 + 1).

Na záver dodáme, že sa počas posledného dňa prestupov o Cehlárika zaujímalo viacero tímov. Generálny manažér Bostonu však nechcel prísť o ďalšiu možnú „hviezdičku“ budúcnosti. Pred pár dňami totižto Medvede prišli o Ryana Donata.