Main Content

Salah otvorene: Premier League nie je o zábave!

piatok, 22. február 2019 10:46 | Autor: Timotej Gašper

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Ťahúň ofenzívy Liverpoolu v nedávnom interview prezradil, že hrať v Premier League nie je žiadna sranda a tiež dodal, čo je jeho primárnym cieľom.

Hviezda Liverpoolu aj svetového futbalu, Mohamed Salah, je aj v tejto sezóne oporou ofenzívy „The Reds“, ktorá stále funguje veľmi efektívne. 26-ročný egyptský krídelník dal v tomto ročníku už 20 gólov a na ďalších 8 prihral, čím sa vo výraznej miere zapríčinil o pozíciu Liverpoolu v tabuľke Premier League. S počtom bodov 65 je Liverpool na druhom mieste, no prvý Manchester City má s rovnakým počtom bodov o jeden odohraný zápas naviac, čo dáva zverencom Jurgena Kloppa výhodu pred nedeľným šlágrom proti Manchestru United. Liverpool je pod neustálym drobnohľadom a tlakom zo strany médií i fanúšikov, keďže práve teraz sa očakáva ten ich rok, kedy dokážu po takmer 30 rokoch priviesť na pobrežie rieky Mersey ligový titul. O nič menej pozornosti patrí Kloppovcom v Lige majstrov, kde v prvom osemfinále remizovali s Bayernom 0:0 a všetko sa teda rozhodne o pár týždňov v Mníchove. 

„Ten tlak je citeľný, pretože stále sme len ľudské bytosti. Pre mňa nie je veľkým úspechom vyhrať zápas dnes alebo pred troma týždňami, necítim rozdiel, chcem vyhrávať každý zápas, no vo vnútri si musím vždy uvedomiť, že hráme o titul Premier League a tam bude tlak stále,“načal Salah o priebehu druhej polovice sezóny v rozhovore pre Sky Sports. Bývalý hráč Chelsea, AS Rím či Fiorentiny vie veľmi dobre o tlaku prichádzajúcom pred záverečnou časťou sezóny, keďže vlani to na Anfield Road prežívali vo veľkom. „Nielen my, ale aj Manchester City cíti ten tlak. Povedal som to aj v novembri, že tlak bude stále až do konca sezóny a nedá sa ho zbaviť, beriete si ho so sebou domov, čo vám však môže napomôcť k motivácií za lepšími výkonmi. Pre mňa to nie je len o tej zábave. Na konci dňa máte v hlave cieľ a sen, čo chcete dosiahnuť a pre mňa je to titul v Premier League,“ zakončil Mohamed Salah interview s liverpoolskou legendou, Jamie Carragherom. 

Liverpool odohrá najbližší zápas už v nedeľu proti rozbehnutému Manchestru United a bude veľmi zaujímavé sledovať, ako napokon skončí.