Main Content

REBRÍČEK: TOP 5 príchodov do Corgoň ligy

štvrtok, 13. október 2011 15:56 | Autor: Filip Chudý

REBRÍČEK: TOP 5 príchodov do Corgoň ligy
REBRÍČEK: TOP 5 príchodov do Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Každoročne do našej najvyššej futbalovej súťaže príde niekoľko hráčov. Ale toto leto prinieslo výrazne viac návratov ako odchodov. Za posledné roky sme zaznamenali zrejme najzaujímavejší zoznam príchodov hráčov. Tu je rebríček Top 5 príchodov do Corgoň ligy.

5. Zé Vitor

Predchádzajúci klub: FC Sao Paulo (Bra.)
Nový klub: Slovan Bratislava


V rebríčku musí figurovať aj taktiež údajne najdrahší hráč našej najvyššej súťaže. Celým menom José Vitor Rodrigues Ribeiro da Silva je odchovancom jedného z najlepších brazílskych mužstiev FC Sao Paulo. Zé Vitor bol členom prvého mužstva, ale do zápasov väčšinou naskakoval z lavičky. Mohol sa učiť od takých hráčov ako Rivaldo, Luís Fabiano či Rogério Ceni. V lete ale na jeho pozíciu prišiel z Arsenalu Londýn Denílson a tak usúdil, že bude lepšie hrávať a nabral smer Bratislava. Je smolou pre Slovan, že sa zranil a pre svalové problémy zrejme stihne iba záver jesennej časti. V Slovane môže presviedčať do konca sezóny pretože dovtedy tu bude hosťovať a potom sa uvidí či Slovan využije opciu na prestup. Celý transfer s opciou na prestup by mal Slovan stáť minimálne 1 milión eur.

4. Jiří Kladrubský

Predchádzajúci klub: Sparta Praha (Čes.)
Nový klub: Slovan Bratislava

To, aby do Corgoň ligy prišiel hrať člen širšieho kádra českej reprezentácie sa teda nestáva každý deň. Kladrubský ale stratil svoje miesto v základnej zostave Sparty Praha a tak dostal možnosť odchodu. Jeho výber nového klubu však prekvapil verejnosť na oboch stranách rieky Morava. Zamieril do kádra úradujúceho majstra Slovana Bratislava. Možnosť presadiť sa v pohárovej Európe a podmienky lepšie ako v Sparte boli dostatočným lákadlom pre tohto sympatického Čecha. A určite neľutuje. Výrazne pomohol Slovanu k postupu do skupiny EL a navyše sa u nás stal prvý krát otcom. V Slovane podpísal trojročnú zmluvu a klub stál prestup so všetkými bonusmi približne 700 000 eur.

3. Erik Čikoš

Predchádzajúci klub:
Wisla Krakov (Poľ.)
Nový klub: Slovan Bratislava


Z Krakova sa vrátil do našej ligy aj iný kvalitný hráč. Z majstrovskej Wisly to je Erik Čikoš. Keď v lete 2010 odchádzal do Wisly Krakov na ročné hosťovanie s opciou na prestup iba málo ľudí zaregistrovalo, že už ako hráč Slovana Bratislava. Erik svojimi výkonmi pomohol Wisle k titulu a zdalo sa, že Wisla si iba uplatní opciu. Ale Wisla jednoducho zaspala a do konca mája si opciu neuplatnila a Slovan už potom o jeho opätovnom návrate do Poľska nechcel ani počuť. Slovan urobil skvelý ťah pretože jeho neúčasť v skupine EL ukázala aký je pre Slovan dnes dôležitý. Jeho zranenie môže Vladimíra Weissa mrzieť dvojnásobne, pretože svojimi výkonmi si priam pýtal pozvánku do reprezentácie.

2. Pavol Masaryk


Predchádzajúci klub:
Cracovia Krakov (Poľ.)
Nový klub: MFK Ružomberok


Skvelý ťah sa podaril v lete aj Ružomberku. Vtedajší tréner Ladislav Jurkemik potreboval strelca a keď sa objavil na dostupnom trhu Masaryk nebolo pre Ružomberok inej voľby. Bývalý kráľ strelcov zo sezóny 2008/2009 sa po krátkych potulkách svetom vrátil na Slovensko a opäť strieľa góly. Zatiaľ ich dal 7 a vedie tabuľku strelcov. Navyše v krátkom čase sa stal aj kapitánom Ružomberka po Tomášovi Ďubekovi. Prakticky celá hra Ružomberka stojí na ňom. Masaryk neodtiahne nohu zo žiadneho súboja a ide príkladom aj v kabíne.

1. Miroslav Karhan

Predchádzajúci klub: 1. FSV Mainz 05 (Nem.)
Nový klub: Spartak Trnava

Trnava sa konečne dočkala. Na tento okamih v Trnave čakali ako na spasenie. Slovenský reprezentačný rekordér povedal po dlhých dvanástich rokoch zbohom zahraničiu a vrátil sa domov. Trochu to urýchlil aj tréner Mainzu Thomas Tuchel, ktorý Karhana už odpísal. Takže po pol roku bez skoro žiadnej zápasovej praxe sa mohol vrhnúť na svoju poslednú kariérnu misiu s cieľom zdvíhať pohár nad hlavu. Aj keď sa nestal kapitánom má v kabíne najväčšie slovo práve Karhan a mladší ho poslúchajú na slovo. Zatiaľ to Trnave na čele s Mirom funguje. V Európskej lige nesklamali a v Corgoň lige vedú tabuľku.

RESUMÉ

Naozaj nás môže tešiť, že príchody vysoko prevyšovali odchody. Veď aj iní hráči čo prišli majú Corgoň lige čo dať. V Slovane okrem posíl nabrali zrejme aj trochu kvantity namiesto kvality. Senica zaujala kostarickým reprezentantom Pedrom Lealom, Žilina návratom Barčíka či príchodom Dezu. Trnavu vystužili aj Oravec s Koubským. Banskú Bystricu opäť režíruje Bažík. Košice majú späť Jána Nováka a Prešov Jakuba Diviša. Z Afriky prišli zaujímavý hráči N'Tuli do Nitry a Delarge do Dunajskej Stredy. Najviac merateľnou hodnotu príchodov je až čas a tak uvidíme aké čistky budú v zime.