Main Content

PL FOCUS 24: Dve kolá v dvoch mesiacoch za jeden týždeň

utorok, 29. január 2019 19:25 | Autor: Sport7 sk

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Súboje o slávny FA Cup, najstaršiu pohárovú súťaž sveta, vystrieda v rýchlom tempe Premier League, dokonca hneď dvoma ligovými kolami.

Január ukončíme netradične v utorok a stredu s dôrazom na živé prenosy dvoch top favoritov na ligový titul a nepredpokladáme žiadne prekvapenia.

Dúbravkov Newcastle vyzve Manchester City (utorok 21:00 DIGI Sport 4) a Liverpool zabojuje proti Leicesteru (streda 21:00 DIGI Sport 4).

Posledné dni mesiaca sa budú niesť v znamení prestupov, čakania na posily i odchody. Ktovie, či napokon vybuchne “prestupová bomba”, alebo zvíťazí zdravý rozum a sila argumentov klubových pokladníkov.

Argentínčan Gonzalo Higuaín sa javí ako zatiaľ najatraktívnejšie meno a s týždenným platom 270 000 libier je piatym najlepšie plateným hráčom v lige. Či dokáže nadviazať na úspechy v Neapole je otázne, ale veľa času mať nebude. Trvalý prestup v lete je podmienený úspešným hosťovaním do konca sezóny a takto uvažujú nielen v Chelsea.

Veľké prestupy sa tradične očakávajú až v tradičnom letnom transferovom období.

Prvý februárový víkend prinesie aj 25. kolo a šláger na Etihad Stadium. Citizens nesmú zaváhať a proti The Gunners by to doma mali zvládnuť. Kreativita a nasadenie Guardiolovho mančaftu je ozdobou súťaže.

Druhý mesiac roka odohrajú na viacerých frontoch, takže sezóna pre Sky Blues dostane tie správne grády. A o to predsa ide! Finále Carabao Cupu, play-off Ligy majstrov, 5. kolo FA Cupu, ale aj súboje o ligové body.

Keď sa kanonieri už-už nadychujú k lepším výkonom (výhra 2:0 nad Chelsea), ozve sa zlá karma a zrazí ich ambície opäť na kolená. Asi niet v lige iného klubu, ktorý by trápila tak výrazná maródka a séria komplikovaných zranení a vyradení top hráčov až do konca sezóny. A ako naschvál v obrane, ktorá je ich achillovou pätou.

Rob Holding a Hector Bellerin s roztrhnutým predným krížnym väzom, Sokratis Papastopulos s podvrtnutým kolenom, Laurent Koscielny so zranením v oblasti čeluste a k tomu Danny Wellbeck po opätovnej operácii kolena. Na porazenie.

Favorit je teda jasný, ale lopta guľatá… Manchester City – Arsenal FC sledujte v nedeľu od 17:30 na DIGI Sport 4.

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Utorok 29.1.
21:00 Newcastle – Manchester City (komentuje M. Lukáč)

Streda 30.1.
21:00 Liverpool – Leicester (M. Lukáč)

Sobota 2.2.
13:30 Tottenham – Newcastle (M. Lukáč)
16:00 Chelsea – Huddersfield (M. Lukáč)
18:30 Cardiff – Bournemouth (M. Skáčik)
20:30 Záznam Everton – Wolverhampton (M. Skáčik)
22:30 Záznam Burnley – Southampton (R. Kmeťo)

Nedeľa 3.2.
15:00 Leicester – Manchester United (M. Lukáč)
17:30 Manchester City – Arsenal (M. Lukáč)

Pondelok 4.2.
21:00 West Ham – Liverpool (M. Skáčik)