Main Content

Sekerov návrat do NHL sa môže oddialiť, nechcú ho pustiť

štvrtok, 14. február 2019 09:16 | Autor: Marek Ďaďo

Andrej Sekera (vpravo) a Connor McDavid
Andrej Sekera (vpravo) a Connor McDavid | zdroj: TASR

Slovenský obranca Andrej Sekera v aktuálnom ročníku zámorskej NHL ešte nenastúpil ani do jediného zápasu. Viac ako prvú polovicu sezóny strávil na maródke po augustovej operácii achilovky. Teraz sa rozohráva na farme, odkiaľ by nemusel odísť tak skoro, ako sa plánovalo.

Sekera možno odísť z farmy ani nebude chcieť, respektíve nebude môcť. Podľa správ zahraničného portálu Edmonton Sun ho jeho noví spoluhráči na farme v Bakersfielde nechcú pustiť späť do hlavného tímu. Záložný tím Edmontonu prežíva skvelé obdobie, kedy ťahajú šnúru 13 víťazstiev po sebe. Slovenský obranca odohral posledné 3 duely, v ktorých si pripísal 1 bod.

Spoluhráči v Bakersfielde si ho obľúbili aj vďaka jeho skromnosti a štedrosti. Vysvitlo, že ako hráč zarábajúci 5 a pól milióna ročne im každý deň platí obedy. „Povedal som chalanom, že im budem platiť obedy každý deň, čo tu budem. Hral som pred pár rokmi v nižšej lige a viem, aké sú obedy dôležité. Nechcú ma nechať odísť,“ vyjadril sa Sekera pre spomínaný portál.

Rodák z Bojníc už odohral na farme 3 zápasy a tak je teraz na vedení Edmontonu, či sa ho rozhodne povolať do NHL alebo požiada komisionára Garyho Bettmana o predĺženie jeho pobytu o ďalšie 2 zápasy. Je vysoko pravdepodobné, že bude tejto požiadavke vyhovené, nakoľko bol Sekera dlho mimo hry.

32-ročný zadák sa podľa vlastných slov cíti fajn. „Tréningy, ktoré som mal v Edmontone boli prvým krokom k môjmu zotaveniu, ale zápasy sú zápasy. Moja kondícia je v poriadku.“

Už možno dnes sa tak rozhodne, či Sekera odohrá ďalší zápas v najprestížnejšej lige sveta alebo zotrvá AHL, kde je síce dostatok kvality ale tempo je neporovnateľné.