Main Content

Daniela Hantuchová si zmeria sily s Daniilidouovou

sobota, 1. október 2011 16:30 | Autor: TASR

Na turnaji WTA China Open v Pekingu (Premier, celková dotácia 4,5 milióna dolárov, tvrdý povrch vonku) nechýbajú dve najlepšie slovenské tenistky súčasnosti Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová.

Žreb hlavnej súťaže prisúdil Cibulkovej (22. vo svetovom rebríčku) na 1. kolo domácu držiteľku voľnej karty Šuaj Čang, zatiaľ čo Hantuchová (24.) si zmeria sily s gréckou kvalifikantkou Eleni Daniilidouovou.

Nenasadené Slovenky sa ocitli v rovnakej časti "pavúka", ich vzájomný súboj je teoreticky naprojektovaný na osemfinálové 3. kolo.

Dvadsaťdvaročná Cibulková sa s rovesníčkou Šuaj Čang stretla prvý raz vlani v bratislavskom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie, zdolala ju 6:4, 6:1 a získala pre domáci tím "postupový" tretí bod. Druhé víťazstvo nad touto súperkou si zverenkyňa Željka Krajana pripísala v 1. kole tohtoročných newyorských grandslamových US Open (6:3, 6:4).

Dvadsaťosemročná popradská rodáčka Hantuchová vedie nad porovnateľne skúsenou Daniilidouovou 3:2 aj zásluhou série platnej minisérie dvoch úspechov. Naposledy si tieto dve rivalky zmerali sily v roku 2007 na tráve v anglickom Birminghame a Hantuchová zvíťazila 7:6 (3), 6:4.

Jednotkou China Open je dánska líderka renkingu Caroline Wozniacka, pre zranenie členka zo štvrtkového štvrťfinálového stretnutia na turnaji WTA v Tokiu proti Češke Petre Kvitovej sa odhlásila dvojka počítačového poradia Maria Šarapovová z Ruska.

© WEBNOVINY