Main Content

Hráč Bayernu Mníchov odchádza do Číny

streda, 30. január 2019 12:24 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

V stredu ráno obehla futbalový svet pomerne šokujúca správa, ktorá informovala o prestupe hráča Bayernu Mníchov do ďalekej Číny. 

Sandro Wagner vystriedal v profesionálnej kariére doteraz už sedem klubov a očakávalo sa, že ak neskončí kariéru tam kde ju začal, teda v Bayerne, odíde do iného nemeckého celku. Skutočnosť sa napokon vyvinula úplne diametrálne inak a 31-ročný nemecký útočník prestúpil do ďalekej Číny, kde ho angažoval klub Tianjin Teda

Wagner, ktorý sa v posledných rokoch ukázal najmä ako opora Hoffenheimu, je odchovancom mníchovského Bayernu, kde sa však v minulosti nedokázal v prvom tíme presadiť a tak odišiel do rôznych menších nemeckých klubov. Z Hoffenheimu ho však presne pred rokom vytiahol Jupp Heynckess, ktorý chcel vystužiť káder skúseným zakončovateľom, ktorý nebude vyvíjať tlak na Lewandowskeho a zároveň vždy podá spoľahlivý výkon.

Za jeden kalendárny rok sa teda Wagner zapojil v Bayerne do 30 zápasov, v ktorých prispel desiatimi gólmi. Pod vedením trénera Nika Kovača sa však v Allianz Arene takmer vôbec nedostával na ihrisko a keďže Bavori trpeli výraznou hernou krízou, vedenie ani tréner nemali chuť nijak extra experimentovať s kádrom a stále chceli mať na ihrisku tú najväčšiu kvalitu. 

V hre boli podľa nemeckých médií aj iné celky, no o bývalého nemeckého reprezentanta sa začala vo veľkom zaujímať čínska TJ Teda, v ktorej pôsobí aj ďalší Nemec, stredný obranca Felix Bastians. Sandro Wagner zarobil mníchovskému vedeniu od Číňanov 5 miliónov eur a podpísal kontrakt do konca decembra 2020.