Main Content

Quebec to myslí smrteľne vážne: Vráti sa do kolotoča NHL?

nedeľa, 27. január 2019 11:42 | Autor: Marek Ďaďo

Ilustračné foto
Ilustračné foto | zdroj: © TASR

Quebec je jedným z najväčších záujemcov, ktorí si prajú, aby sa najlepšia hokejová liga na svete hrala aj v tomto meste. Podľa posledných správ je vedenie ligy v kontakte s kompetentnými osobami a príchod nového tímu vraj vôbec nie je vylúčený.

Quebecu bol v roku 2015 otvorený štadión Videotron Centre, ktorý je schopný poňať až 18 259 divákov. Žiaden profesionálny tým však na ňom zatiaľ nenastupuje. Nie je tajomstvom, že aréna bola postavaná najmä preto, aby umožnila príchod NHL aj do tohto kanadského mesta.

„Sme v pravidelnom kontakte s Quebec City. Stále majú záujem o to, aby tu bola organizácia NHL. Nie sme v pozícii, že by sme im teraz mohli niečo sľúbiť, ale konverzácie budú pokračovať aj naďalej,“ cituje zástupcu komisionára Billa Dalyho portál The Boston Globe.

Quebec už svojho času mužstvo v NHL mal. Celý projekt Quebec Nordiques skončil v roku 1995, kedy sa frančíza presunula do Denveru. Vstup mesta do zámorskej profiligy by mohli zastaviť jeho konkurenti z Houstonu, ktorí majú podľa viacerých zdrojov taktiež obrovský záujem o hokej.

Ďalším faktorom, ktorý by mohol zapríčiniť, že sa Quebec do NHL nedostane, je nízky počet sponzorov, korporácií a ich kúpna sila. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo už dávnejšie NHL radšej prijala Las Vegas.