Main Content

Dortmund hľadá posily: Zameral sa na hviezdu Premier League

štvrtok, 24. január 2019 11:05 | Autor: Timotej Gašper

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund | zdroj: internet

Nemecký celok je podľa britských médií pripravený na príchod nových posíl, pričom svoj záujem smeruje vedenie BVB do Premier League, kde si vyhliadli známe meno. 

Keď sa povie Crystal Palace, na um príde väčšinou ako prvé meno Wilfried Zaha. Reprezentant Porebžia Slonoviny je bez debát najvýraznejšou postavou v londýnskom celku, ktorý vedie skúsený 71-ročný anglický kouč, Roy Hodgson. Zaha sa síce narodil v africkej krajine, no vyrastal v Anglicku a neskôr prijal i anglické občianstvo, ktoré mu umožnilo nastupovať v mládežníckych reprezentáciách Albionu. V roku 2012 si odbil aj svoj debut v A-tíme, no neskôr zhodnotil, že chce na seniorskej reprezentačnej úrovni obliekať dres svojich predkov a zároveň svojej rodnej krajiny- Pobrežia Slonoviny. 

Wilfried Zaha
Wilfried Zaha | zdroj: TASR

Odchovanec Crystal Palace bol v minulosti aj súčasťou Manchestru United, ktorý ho odkúpil za 13 miliónov eur ešte v januári 2013 ako 21-ročného nadaného krídelníka. Na Old Trafford sa však Zaha neuchytil podľa predstáv a po hosťovaní v Cardiffe sa vrátil do Crystal Palace, no tentokrát stál jeho prestup už len necelé 4 milióny. Aktuálne je v kádri tradičného anglického klubu v nie príliš optimálnej forme, no disponuje kvalitami a patrí k najrýchlejším hráčom nielen v Premier League. Húževnatý krídelník tak zaujíma naraz viacero klubov, no podľa médií sa so záujmom najbližšie dostal práve Dortmund. Aktuálny líder Bundesligy si zháňa posily na vystuženie kádra a Zaha by sa im mal dokonale hodiť. Zatiaľ nevedno, či budú BVB bojovať silou mocou o januárový zisk, alebo počkajú do leta, kedy z tímu odíde už hráč Chelsea, Christian Pulšič.

Ponuka Borussie Dortmund je podľa SkySports vo výške 50 miliónov eur, no na trhu je dobre známe, ako si vedenie Crystal Palace váži Wilfrieda Zahu a je teda otázne, či sa Londýnčania uspokoja s touto čiastkou.