Main Content

Reprízu Wimbledonu pokazilo zranenie Rusky Šarapovovej

štvrtok, 29. september 2011 16:30 | Autor: TASR

Repríza ženského finále tohtoročného Wimbledonu medzi Petrou Kvitovou a Mariou Šarapovovou vo štvrťfinále tenisového turnaja WTA v Tokiu trvala iba niečo vyše 35 minút.

Ruskej hráčke revanš nevyšiel, v ôsmom geme prvého setu za stavu 40:30 pri svojom podaní si podvrtla členok, museli ju ošetrovať a napokon vzdala.

"Trafila som loptičku pri podaní, ale zle som dostúpila a odniesol si to ľavý členok. Pocítila som ostrú bolesť a potom si už pamätám iba to, ako som ležala na zemi. V okamihu mi to opuchlo a vedela som, že nemôžem pokračovať," opísala nešťastný moment turnajová aj svetová dvojka.

V Tokiu chcela českej súperke vrátiť júnovú wimbledonskú prehru a pripísať si tretí titul na Pan Pacific Open. "Obrovské sklamanie sa miesi s fyzickou bolesťou. Veľmi som chcela vyhrať, pretože som mala zo svojej hry dobrý dojem. Čo mám k tomu ešte povedať? Je mi ľúto mojich japonských fanúšikov, že som turnaj skončila takto," povedala dvojnásobná grandslamová šampiónka.

Kvitová sa v semifinále stretne s ďalšou Ruskou Verou Zvonarevovou. Cestu do ďalšieho kola si však predstavovala inak: "Myslím si, že sme hrali celkom pekný tenis, mohol to byť veľký zápas. Je mi jej veľmi ľúto, ale s opuchnutým členkom sa naozaj nedá hrať. Verím, že to nebude nič vážne a čoskoro sa vráti na dvorce." Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Agnieszka Radwanská (Poľ.-9) a Viktoria Azarenková (Biel.-3).

© WEBNOVINY