Main Content

Martin St. Louis prichádza späť do NHL

utorok, 22. január 2019 11:44 | Autor: Martin Gregor

Martin St. Louis
Martin St. Louis | zdroj: © TASR

Čerstvý člen Hokejovej siene slávy, Martin St. Louis, sa po necelých 4 rokoch vracia do najlepšej ligy na svete. Samozrejme nie ako hráč. Pre jeho služby sa rozhodli v Columbuse, kde bude pôsobiť ako špeciálny konzultant.

John Tortorella, hlavný kouč Blue Jackets, sa na adresu St. Louisa vyjadroval len v tom najlepšom slova zmysle. „Marty St. Louis urobil zo seba člena Siene slávy vďaka odhodlaniu, tvrdej práci a skvelému pochopeniu, ako hrať túto hru. Jeho pozíciu stále vyvíjame, ale má množstvo znalostí o našej hre a vie, čo treba urobiť preto, aby ste boli úspešní na individuálnej aj tímovej úrovni, bude skvelým prínosom pre našich hráčov,“ cituje Tortorellu ligový web.

St. Louis bude v tíme pôsobiť na pozícii konzultanta pre špeciálne formácie. 43-ročný držiteľ Stanley Cupu, zlatý medailista z olympiády a držiteľ množstva individuálnych ocenení strávil v NHL 17 sezón, počas ktorých postupne obliekol dres Calgary, TampyNewYorkuRangers, nazbieral 1033 bodov (391 + 642) v 1134 dueloch. „Malý veľký“ chlapík bol do Hokejovej siene slávy uvedený v novembri minulého roka.

„Je to obrovská časť mať príležitosť pracovať s Columbusom Blue Jackets. Naozaj milujem túto hru. Od môjho odchodu do hokejového dôchodku som trénoval svojich chlapcov, takže som nadšený, že môžem zdieľať moje znalosti a zároveň stále trénovať moje deti. Teším sa na spoluprácu s trénerským tímom a hráčmi Columbusu,“ okomentoval situáciu nadšený St. Louis.