Main Content

Collinsová prvou semifinalistkou Australian Open

utorok, 22. január 2019 09:40 | Autor: TASR

Danielle Collinsová
Danielle Collinsová | zdroj: TASR

Melbourne 22. januára (TASR) - Americká tenistka Danielle Collinsová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Vo štvrťfinále si v aréne Roda Lavera poradila s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou 2:6, 7:5, 6:1 a dosiahla životný úspech.

Medzi elitné kvarteto na úvodnom podujatí veľkej štvorky postúpila hneď pri premiérovom štarte v hlavnej súťaži. V dueli s Pavľučenkovovou boli jej veľkou zbraňou kvalitné returny. V treťom sete k nim pridala výborné podanie, vďaka agresívnej hre úplne ovládla dvorec a Rusku nepustila takmer k ničomu. Jej semifinálovou súperkou bude víťazka súboja medzi Češkou Petrou Kvitovou a domácou Austrálčankou Ashleigh Bartyovou.

"Odohrala som prvý zápas v aréne Roda Lavera, na tomto centri som nikdy predtým ani netrénovala. Bola to pre mňa veľká skúsenosť. V Melbourne sa mi veľmi páči, mám rada atmosféru a austrálskych fanúšikov. Ďakujem všetkým, ktorí ma dnes povzbudzovali. Teraz si pozriem zápas medzi Kvitovou a Bartyovou, ktorý bude určite kvalitný," povedala Collinsová v prvom interview priamo na kurte.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Danielle Collinsová (USA) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 2:6, 7:5, 6:1