Main Content

Bayern a Hudson-Odoi: Klub ponúka mladej hviezde najmä dve veľké výhody

sobota, 19. január 2019 12:55 | Autor: Timotej Gašper

Callum Hudson-Odoi, koláž Bayern
Callum Hudson-Odoi, koláž Bayern | zdroj: Instagram

Bavorský klub je už dlhodobo v procese rokovania ohľadom kúpy mladého Angličana z Chelsea, pričom najnovšie mal nemecký majster prísť s ponukou dvoch veľkých výhod, na ktoré chce tínedžera zlákať do Allianz Areny.

Spojenie Bayern Mníchov a anglický supertalent Callum Hudson-Odoi je azda najčastejšie rozoberanou špekuláciou tohto prestupového obdobia. Bavori prejavili záujem o stále len 18-ročného ofenzívneho futbalistu z Chelsea pred Vianocami, pričom všetky špekulácie mali padnúť na prestupovej čiastke, keďže zatiaľ čo mníchovskí giganti ponúkali 10 miliónov eur, Chelsea nechcela ani počuť o ponuke nižšej než 20 miliónov eur. Keď sa Bayern po pár dňoch ticha vráti so zvýšenou ponukou, do boja sa zaradilo aj RB Lipsko, no mladíkove výkony v drese Chelsea sa len zlepšovali a cenu si tak upravilo aj vedenie „The Blues“, ktoré stanovilo cenovku 35 miliónov eur.

Vedenie Bayernu malo túto realitu akceptovať a načať teda s klubom zo Stamford Bridge rokovania ohľadom prestupu. Športový riaditeľ klubu, Hasan Salihamidžič, oficiálne potvrdil rokovania o prestupe Calluma Hudsona-Odoia aj v rozhovore, no tie má brzdiť hlavne druhá strana, pretože londýnsky celok by nerád stratil obrovský talent, dupľom s anglickou národnosťou. Chelsea teda mala mladému krídlu ponúknuť zvýšenie platu na 80 tisíc eur týždenne a prisľúbiť väčšie herné vyťaženie v prvom tíme Maurizia Sarriho. Na to však reagoval aj nezlomný Bayern, ktorý mal ponúknuť istotu aktívneho herného priestoru v prvom tíme plus zárobok až 96 tisíc eur týždenne, informoval portál SkySports.  

Mníchovský klub je známy rozumným hospodárením s financiami a takéto chovanie nie je pre „Die Rotten“ tradičné, čo však len prihráva faktu, že Callum Hudson-Odoi je pre tím Nika Kovača zimnou prioritou a prísľubom do budúcna.