Main Content

VIDEO: Barcelone napriek postupu hrozí diskvalifikácia z pohára Copa del Rey

piatok, 18. január 2019 08:42 | Autor: TASR

Futbalisti FC Barcelona
Futbalisti FC Barcelona | zdroj: TASR

Barcelona 18. januára (TASR) - Futbalisti Barcelony sa prebojovali do štvrťfinále španielskeho Kráľovského pohára, keď v domácej osemfinálovej odvete zvíťazili 3:0.

V úvodnom zápase bez viacerých hráčov základnej jedenástky prehrali na pôde súpera 1:2. Na Camp Nou viedli po prvom polčase 2:0, autorom oboch gólov bol Ousmane Dembele. Triumf Kataláncov spečatil po zmene strán Lionel Messi.

Barcelone napriek postupu hrozí vylúčenie z pohára

Futbalový klub FC Barcelona čelí možnému vylúčeniu z Kráľovského španielskeho pohára. Podľa prezidenta UD Levante Francisca Javiera Catalana nastúpil za Kataláncov neoprávnene v prvom osemfinálovom zápase Juan Brandariz.

Obranca dostal dištanc za žltú kartu, ktorú inkasoval v dueli "béčka" FC Barcelona v druhej najvyššej súťaži. "Akokoľvek dopadne odveta, v piatok budeme riešiť túto záležitosť s Kráľovskou španielskou futbalovou federáciou," citovala šéfa Levante agentúra AFP ešte pred odvetným zápasom s Kataláncami. Vedenie "Blaugranas" sa odvoláva na novembrovú úpravu pravidiel, podľa ktorej sa trest za žlté karty v ligových súťažiach neprenáša do pohára.