Main Content

Košice prehrali doma štvrtýkrát v rade, Šimíček sa hanbil

streda, 16. január 2019 09:08 | Autor: TASR

Roman Šimíček
Roman Šimíček | zdroj: TASR

Košice 16. januára (TASR) - Hokejistov HC Košice nezastihol začiatok roka v ideálnej forme. Nedarí sa im najmä pred vlastnými divákmi, utorňajšia prehra so Žilinou (4:5 sn) bola štvrtou domácou v rade. Tréner Roman Šimíček po zápase krotil emócie, frustráciu nad výkonom zverencov však neskryl.

Košičania sú po 43. kole Tipsport Ligy na 3. priečke a ich strata na Zvolen a Banskú Bystricu je iba trojbodová. To je v súčasnosti jedno z mála pozitív košického tímu, ktorý nezažíva ideálne obdobie. Z uplynulých piatich zápasov vyhral jediný (4:3 v Nitre), v ostatných štyroch ťahal za kratší koniec. Čo Košičanov mrzí najviac, je fakt, že vo všetkých štyroch prípadoch to bolo pred vlastným publikom. "Neviem, z akého je to dôvodu. Vonku hráme o dosť lepšie než doma," poznamenal brankár Stanislav Škorvánek.

Ten bol v nedeľnom zápase v Nitre hrdinom košického tímu, zápas so Žilinou však nevyšiel ani jemu. V riadnom hracom čase inkasoval z 22 striel 4 góly, v samostatných nájazdoch ho prekonali všetci traja Žilinčania. "Dnes to tam padalo skoro z každej štvrtej strely. Ale aj také dni sú. V nájazdoch som očakával, že budú strieľať, lebo ľad nebol dobrý, no napokon ma všetci "vykúpali". My sme mali okolo 50 striel, oni 20, ale nakoniec sme nevyhrali. Zbytočne sme prišli o dva body. Neostáva nám nič iné, iba sa z toho poučiť a smerovať prípravu na piatkový domáci zápas," poznamenal Škorvánek.

Tréner "oceliarov" Roman Šimíček na pozápasovej tlačovej konferencii krotil emócie, sklamanie z výkonu svojich zverencov však netajil. "Boduje nám prakticky iba jedna formácia. Kto hrá s Lacom (Nagyom), ten robí body. Čakáme ešte na návrat Haščáka, Šoltésa, Pretnara i Čížeka, ale na to sa absolútne nemôžeme vyhovárať. Zápas sme mali zvládnuť, jednoznačne. Po prvej tretine to mohlo byť 4:1 a v pokoji sme mohli dohrávať. Namiesto toho sme boli "rozklepaní" po celý zápas," priznal Šimíček.

S košickým tímom sa medzičasom rozlúčil Tomáš Netík. Skúsený útočník zbieral v priemere 0,8 bodu na zápas, no ani solídna produktivita ho v tíme neudržala. Tento krok vedenia klubu má byť zároveň akousi výstrahou pre ďalších hráčov. "Po dnešnom zápase by mohol byť pomyselný varovný prst nad ďalšími desiatimi hráčmi. Hanbím sa za to, čo sme dnes predviedli a fanúšikom sa chcem za to ospravedlniť. Aj keby sme mali desiatich hráčov zranených, tak by sme mali vyhrať," soptil Šimíček, ktorý verí, že štvorzápasová séria domácich prehier sa už nenatiahne. "Oceliari" doma odohrajú aj najbližšie dva zápasy - v piatok proti Miškovcu, v nedeľu so Zvolenom. "Je to zlé, nedobré. Vieme, že takto doma nemôžeme hrať. Všetci to vieme, pripravujeme sa na to, ale potom príde zápas a vyzerá to tak ako dnes. Zápas so Žilinou si určite rozoberieme, v pokoji sa o tom porozprávame a pripravíme sa na ďalšie. Oba budú pre nás dôležité," zdôraznil košický tréner.