Main Content

Už vieme, čo stálo za suspendáciou Bobrovského

utorok, 15. január 2019 11:33 | Autor: Marek Ďaďo

Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Nedávno sme písali o tom, že 8. januára bol 11 minút a 7 sekúnd pred koncom zápasu Columbusu proti Tampe Bay stiahnutý z ľadu brankár Blue Jackets, Sergei Bobrovsky. Toho v nasledujúcom zápase čakala suspendácia a špekulovalo sa, čo stojí za takýmto rozhodnutím klubu.

Väčšinou, keď je brankár odvolaný z brány a nie je zranený, tak zotrvá lavičke so svojimi spoluhráčmi do konca zápasu. Tento spôsob sa ale očividne Bobrovskému nepáčil a namieril si to rovno do šatne.

Tréner John Tortorella poňho následne posla jedného z členov trénerského tímu. S následnou informáciou, že sa ruský gólman už vyzliekol z výstroje a nie je k dispozícii, samozrejme nadšený nebol. Mohlo sa totižto stať, že by sa Joonas Korpisalo zranil a do bránky by už nemal kto nastúpiť.

Podľa Aarona PortzlineaThe Athletic si Bobrovsky v nasledujúcom zápase práve týmto konaním "vypýtal" miesto miesto na tribúne. Ako sa zachoval sa údajne nepáčilo ani samotným hráčom Columbusu, konkrétne Sethovi Jonesovi, Camovi AtkinsonoviBooneovi Jennerovi, ktorí sa mali s Bobrovskym o celej záležitosti porozprávať pred nástupom do lietadla.

Týmito informáciami sa vyvracajú tvrdenia, že Bobrovsky nechytal kvôli nezhode s trénerom. Do bránkoviska sa opäť postavil v zápase proti New Yorku Rangers, ktorý Modrokabátnici vyhrali pomerom 7:5.