Main Content

Černák je šťastný, že sa ho L.A. zbavilo

piatok, 4. január 2019 15:56 | Autor: Marek Ďaďo

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Slovenský obranca Erik Černák si v tejto sezóne odbil premiéru v zámorskej NHL. Už vyše dvoch mesiacov podáva kvalitné výkony. Jeden z nich predviedol aj v nočnom zápase proti Los Angeles, ktoré sa ho kedysi „zbavilo“. Mladý zadák sa nechal počuť, že je z výmeny nadšený.

Tampa Bay Lighting, do ktorej bol Černák vymenený, je suverénne najlepším celkom zámorskej profiligy. V prebiehajúcej sezóne naskočil Slovák už do 22 zápasov a pripísal si v nich 7 bodov, všetky za asistencie. V noci nastúpili Blesky proti jeho bývalému zamestnávateľovi a podľa očakávaní zvíťazili pomerom 6:2.

Černák sa v roku 2017 stal jedným z predmetov výmeny medzi KingsTampou. Zatiaľ čo do Tampy smerovala dvojica Peter Budaj - Erik Černák a voľba v drafte, Králi získali „iba“ Bena Bishopa, ktorý sa o necelé 3 mesiace odsťahoval do Dallasu.

Slovenský bek sa pred nočným duelom pre Joea SmithaThe Athletic vyjadril, že je z tejto výmeny nadšený. „Bol som veľmi šťastný, keď ma vymenili. Prišiel som do prípravného kempu (v Tampe) a všetci boli ku mne priateľskí. Bolo to výrazne odlišné od Los Angeles.“

Ako sme vás nedávno informovali, Tampa sa Černáka, ktorý mal byť iba dočasnou náhradou, stále nechce zbaviť (čítajte tu). V organizácii Bleskov sa mu skutočne darí a je jedným z top 4obrancov mužstva. Lightning sú momentálne neohrozenými lídrami ligy a L.A. sa brodí dnom tabuľky. Vyzerá to tak, že s odstupom času možno zhodnotiť, že z výmeny vzišiel ako víťaz tím z Floridy.