Main Content

Aká je aktuálna situácia okolo Khabiba Nurmagomedova?

piatok, 4. január 2019 10:45 | Autor: Jakub Vaverka

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov | zdroj: TASR

Khabib Nurmagomedov má momentálne bilanciu 27-0, v UFC 12-0 a patrí k najlepším MMA bojovníkom v celej histórii. Jeho manažér hovoril o tom, čo tohto Rusa môže čakať tento rok.

Khabib Nurmagomedov v októbri suverénne porazil Conora McGregora v ostro sledovanom zápase na podujatí UFC 229 a potvrdil, že po športovej stránke naňho momentálne nikto nemá. Rodák z ruského Dagestanu má momentálne bilanciu 27-0 a doposiaľ prehral iba jedno jediné kolo v celej kariére.

„Počúvajte, Khabib je momentálne v raji. Je v dagestanskom raji a oddychuje. Nezamýšľa sa nad tým, čo bude. Atletická komisia v Nevade musí urobiť, čo treba. Nie je tu žiaden stres. Na konci dňa, buď zaplatíme ponuku alebo nás suspendujú, my potom urobíme, čo musíme,“ rozhovoril sa Khabibov manažér Ali Abdelaziz. Momentálne nie je totiž jasné, aký trest Khabiba čaká po incidente zo zápasu proti McGregorovi.

„Khabib nepotrebuje bojovať s nikým, jeho dedičstvo je jasné. Chce zápas, v ktorom môže zarobiť najviac peňazí. Má bilanciu 27-0, v UFC 12-0, nikdy nebol porazený. Hovoríme o najlepšom bojovníkovi v histórii. Myslím si, že by mal byť na vrchole všetkých zoznamov. Takže si myslím, že by mal dostať najlukratívnejší zápas. V boxe, v MMA, kdekoľvek,“ hovoril Abdelaziz pre MMA Fighting .

Nurmagomedovov manažér hovoril v závere o tom, s kým by sa Rus mohol najbližšie stretnúť. „Mám rád Tonyho Fergusona, ale proti nemu to nebude. Je tu aj Eddie Alvarez. My ale potrebujeme niekoho, kto dokáže zápas predať.“ Podľa dostupných informácií sú v hre ako ďalší Khabibovi súperi Ferguson, Holloway či McGregor.