Main Content

Klopp poodhalil zimné prestupové plány Liverpoolu

streda, 26. december 2018 13:14 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp, FC Liverpool
Jurgen Klopp, FC Liverpool | zdroj: Šport7.sk, koláž

Tréner aktuálneho lídra Premier League sa vyjadril k zimným prestupom, o ktorých sa hovorí v spojitosti s klubom z Anfield Road. 

Jurgen Klopp v nedávnom rozhovore pre Sky Sports načrtol, ako by mohlo vyzerať zimné prestupové obdobie z pohľadu aktuálneho lídra Premier League. Po osemnástich ligových kolách je Liverpool v Premier League stále neporazený a pred druhým Manchestrom City majú „The Reds“ už štvorbodový náskok. Káder Liverpoolu si taktiež počas jesene vydral postup do osemfinále Ligy majstrov a teda v prvej polovici sezóny potvrdili, že sú schopní hrať na najvyššej úrovni na viacerých frontoch naraz. S príchodom zimného prestupového obdobia však nemeckého trénera neobišli otázky ohľadom možných posíl, ktorých sa mimochodom s Liverpoolom spája čoraz viac. 

Na zimnú prestupovú problematiku sa Jurgen Klopp vyjadril nasledovne: „Aktuálne som veľmi, veľmi spokojný s tým čo mám. No ako vždy hovorím, nikdy neviete čo sa môže udiať. Preto nechávam dvere v prestupovom období vždy rád otvorené!“ 

S klubom z Anfield Road sa spájajú predovšetkým mená ako Nabil Fekir, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt či Christian Pulisic. I keď sa zdá, že spomenuté mená by si v kádri LFC nenašli svoje miesto, treba brať na vedomie, že veľký počet zápasov si vyžaduje široký i kvalitný káder, ktorý sa zároveň len ťažko vyhýba zraneniam. Momentálne je na zozname maródov v Liverpoole stopérske duo Joel Matip a Joe Gomez, pričom známy Boxing day vynechý pre drobné zranenie i Naby Keita. 

„Keď sa niečo stane, tak vtedy budeme musieť situáciu kompetentne riešiť. Máme pred sebou obrovský počas zápasov a najdôležitejšie bude vedieť na to reagovať. Ak sa niečo zmení, zareagujeme, ak nie, tak neurobíme nič. Máme problém s defenzívou kvôli zraneniam a nie sme ani príliš univerzálni. Ok, James Milner dokáže hrať aj 5-6 pozícií a nerobí mu to problém, no veľa takých hráčov nemáme. Aktuálne je však naša situácie v poriadku,“ ukončil debatu ohľadom možného príchodu zimných posíl Jurgen Klopp.