Main Content

Sekera na ľade možno ešte tento rok

piatok, 21. december 2018 18:48 | Autor: Martin Gregor

Andrej Sekera
Andrej Sekera | zdroj: © TASR

Slovenský obranca Andrej Sekera by sa podľa najnovších informácii mohol objaviť na ľade ešte v tomto kalendárnom roku. Vyzerá to tak, že sa konečne plne zotavuje z operácie achilovky.

Ako uvádza portál Edmonton Journal, Sekera vymenil svoj nekontaktný dres za obyčajný tréningový, čo je jasné znamenie, že ho čoskoro budeme môcť vidieť v ostrej akcii. Do zápasu v NHL do konca roka pravdepodobne nezasiahne, no rozohrať by sa mohol na farme v Bakersfielde v nižšej AHL.

Práve v jeho odchode do farmárskeho celku sa bude celý proces líšiť od toho vlaňajšieho, kedy Sekera po zranení ihneď naskočil do kolotoča zvaného NHL. Teraz bude mať príležitosť poriadne sa rozohrať a pripraviť sa na vyššiu úroveň hokeja.

„Odchod na farmu bude dobrý pre moje tempo a uvidím, na čom teraz som, môžem porovnať AHL a NHL, a uvidím čo ešte musím urobiť,“ nechal sa počuť Sekera. Zo slov 32-ročného obrancu je jasne cítiť, že sa na hokej teší: „Prajem si, aby som mohol hrať už teraz, ale mám ešte nejaké testy a stretnutie s lekármi. Jedno podstúpim zajtra a uvidíme, čo povedia o mojej sile.“

 Slováka zatiaľ teší aspoň to, že sa môže naplno zapojiť do tréningového tempa. „Cítim sa skvele. Nemám takú silu, ale zlepšuje sa to.“

Na záver rozhovoru Sekera dodal, že oproti predchádzajúcemu zraneniu, kedy ho trápilo koleno, je táto rekonvalescencia iná. Fanúšikovia Edmontonu a aj my na Slovensku sa nevieme Andrejovho návratu na ľad dočkať.