Main Content

Z inej planéty: Štatistiky Lionela Messiho, ktoré vyrážajú dych!

štvrtok, 20. december 2018 11:57 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Polemika o tom, či je najlepším futbalistom v histórii Messi, Ronaldo, Pelé či Maradona alebo o tom, či si LM10 zaslúžil skončiť v ankete Zlatá lopta na piatom mieste, nemá konca kraja. Zamerali sme sa na čísla argentínskeho kapitána FC Barcelona.

Lionel Messi má 31 rokov. Vo svojej kariére vyhrall päť Zlatých lôpt, trikrát cenu The Best pre najlepšieho hráča roka podľa UEFA, štyrikrát Ligu majstrov, deväťkrát španielsky titul, šesťkrát španielsky pohár, trikrát UEFA Supercup, viackrát majstrovstvá sveta klubov,majstrovstvá sveta do 20 rokov a Olympiádu v roku 2008.

Lionel Messi naozaj neúrekom, i keď jeho výpočet ocenení by vyzeral lepšie, keby sa mu podarilo triumfovať na turnaji prvej úrovne s mužskou reprezentáciou Argentíny. O tom ale reč už bola a rozhodne aj bude, ale hneď sa chceme venovať niečomu inému.

Pozrime sa na kariérne čísla Lionela Messiho. K dnešnému dňu 656 odohraných zápasov, 572 vstrelených gólov a 225 asistencií. Dokopy sa teda doposiaľ vo svojej kariére pričinil o 797 presných zásahov v klubovom futbale. K tomu pripočítajme 128 reprezentačných duelov s bilanciou 65 gólov - 42 prihrávok. 

Leo Messi je futbalistom z inej planéty a buďme radi, že sme svedkami jeho aktívnej kariéry. Teraz nejde o to, či ste jeho fanúšikmi alebo kritikmi, treba si to uvedomiť. Nejdeme sa púšťať do diskusií o tom, že je najlepší v histórii, ale tieto čísla, ktoré pripomínajú skôr štatistiky hokejistu, hovoria pomerne jasnou rečou.