Main Content

Pepe môže už čoskoro zavítať do Premier League

streda, 19. december 2018 16:05 | Autor: Timotej Gašper

Pepe
Pepe | zdroj: © TASR

Portugalský veterán je aktuálne bez klubu, no to sa môže zmeniť už čoskoro, keďže podľa britských médií je sním v kontakte účastník anglickej Premier League. 

Képler Laveran Lima Ferreira, alebo skrátene Pepe, môže už čoskoro posilniť anglický Wolverhampton, píše SkySports. Portugalský reprezentant, ktorý na medzinárodnej scéne nazbieral už 103 štartov, je po odchode z Besikstasu Istanbul bez angažmánu, no ani vek 35 rokov ho neodrádza od túžby nájsť si čím skôr novú výzvu.

Odchovanec portugalského Marítima a Porta strávil v minulosti dlhých 10 rokov v Reale Madrid, kde sa vyprofiloval na obrancu svetovej triedy, no veľakrát bol známy aj pre svoj netypický a tvrdý herný prejav. V lete 2017 odišiel Pepe do Turecka, no v kádri istanbulského Besiktasu vydržal len necelých 18 mesiacov, keďže sa s klubom nedohodol na finančných podmienkach. Od 17.12 je teda Pepe oficiálne bez angažmánu, no SkySports verí, že tento štatút bude pre húževnatého stopéra platiť len krátku chvíľu. 

Zuby si naň majú brúsiť „Vlci“ z Wolverhamptonu, ktorí sú známy blízkym vzťahom k portugalským futbalistom. Okrem siedmich hviezd v prvom tíme, pričom medzi nimi i Pepeho známi reprezentační kolegovia ako Moutinho či Patrício, vedie nováčika Premier League tréner Nuno Espirito Santo, ktorý je známy ako historicky prvý klient agenta Jorgeho Mendesa. A práve Jorge Mendes by mohol ako Pepeho agent spojiť skúseného stopéra s anglickým celkom, ktorý je ako nováčik vo výbornej forme a v tabuľke mu patrí slušné 7.miesto. Wolverhampton Wanderers čaká veľmi náročné obdobie a ak chcú naďalej bojovať o miestenky do Európskej ligy, musia disponovať kvalitným i široký kádrom. 

I keď definitíva ešte nepadla, podľa Mirroru i SkySports je tento obchod na spadnutie a 35-ročný Pepe tak dostane na samom sklonku kariéry možnosť okúsiť Premier League.