Main Content

Fabinho zhodnotil doterajšie pôsobenie v Liverpoole

streda, 19. december 2018 13:18 | Autor: Timotej Gašper

Fabinho
Fabinho | zdroj: Instagram

Prestup brazílskeho záložníka bol braný ako veľmi vydarený, začiatky mu však vôbec nevyšli, no postupne sa dostáva do tempa. Fabinho okomentoval svoje doterajšie pôsobenie na Anfield Road.

Brazílsky univerzálny futbalista prestupoval do Liverpoolu v lete 2018 z francúzskeho Monaka. Prestup v hodnote 45 miliónov eur bol považovaný za jeden z najvydarenejších obchodov celého leta, keďže Fabinho patril roky k oporám Monaka a bol známy svojimi kvalitami. Začiatky na Anfielde sa však vôbec nevyvíjali podľa predstáv, keďže 25-ročný defenzívny stredopoliar respektíve pravý obranca sa nevedel zohrať s tímom a teda následne ho tréner Jurgen Klopp nezaradzoval do základnej zostavy. Klient hviezdneho agenta Jorge Mendesa tak začal pri rieke Mersey výrazne stagnovať a od polovice jesene sa v médiách začali objavovať špekulácie ohľadom šokujúceho zimného prestupu brazílskeho reprezentanta z Liverpoolu do PSG či Lyonu. Postupne sa však Fabinho začal adaptovať viac a viac, hrával čoraz viac minút a dostával sa do Kloppovej koncepcie. V posledných zápasoch už patril do základnej zostavy a v daných stretnutiach bol vždy výraznou postavou na ihrisku. 

„Intenzita hry je tu odlišná od tej, akú som zažíval predtým. Teraz je už však všetko iné, dostal som sa do toho a našiel som si správny rytmus,“načal 25-ročný univerzál v nedávnom rozhovore pre klubový web. Brazílsky futbalista tiež vyvrátil špekulácie o neistom vzťahu s trénerom Jurgenom Kloppom: „Tréner chcel odo mňa len toľko, aby som hral to isté ako v bývalom klube, čiže problém nebol v adaptácií či nedorozumení s trénerom, to vôbec.“

V poslednom období sa teda Fabinhove výkony výrazne zlepšili a na ihrisku je teda opäť možnosť vidieť istého a skúseného hráča so štipkou veľkého talentu, čo bolo zvykom v Monaku, kde práve Fabinho stál za úspešným ťažením a ziskom francúzskeho titulu. „V prvých zápasoch som sa nedokázal automaticky nastaviť na tempo hry a nevedel som si úplne rozumieť so spoluhráčmi. Začal som teda pracovať tvrdšie aby som to zmenil a teraz je to už oveľa iné,“ ukončil debatu o svojom doterajšom pôsobení v LFC brazílsky reprezentant.