Main Content

Buffalu sa darí, no nie všetci hráči sú spokojní

nedeľa, 16. december 2018 12:00 | Autor: Marek Ďaďo

Hokejisti Buffala Sabres
Hokejisti Buffala Sabres | zdroj: TASR

Buffalo prežíva sezónu, akú si tomto meste pamätajú snáď iba dlhoroční priaznivci klubu. Šable sa vyhrievajú na 4. priečke Východnej konferencie, no nájdu sa aj hráči, ktorí nie sú spokojní. Jedným z nich je pravdepodobne aj Patrik Berglund, za čo ho klub náležite „odmenil“.

Švédsky útočník sa musel v lete po dlhých 10 sezónach strávených v St. Louis presťahovať do Buffala. V novom pôsobisku sa mu však príliš nedarí a zjavne nie je spokojný. 30-ročný center vynechal posledné 2 duely, pričom dôvodom mala byť obyčajná choroba. Po vyliečení sa Berglund nepripojil späť k tímu a vedenie sa ho rozhodlo suspendovať na neurčito.

„Podľa informácií od lekárskeho tímu mal byť chorý. Tak sme k tomu tak pristupovali. Očividne je ale za tým niečo iné. Jason Bototterill (generálny manažér) a vedenie mužstva to riešia,“ cituje trénera Phila Housleyho oficiálna stránka NHL.

Berglund sa v lete stal jedným z predmetov výmeny medzi St. Louis a Buffalom. Do organizácie Blues zamieril hviezdny Ryan O’Reilly, pričom Buffalo zaňho zinkasovalo Berglunda, Vladimíra Sobotku, Tagea Thompsona a niekoľko volieb v drafte.

Švéd v NHL doposiaľ získal 326 bodov za 170 gólov a 156 asistencií, na ktoré potreboval 717 zápasov. V novom pôsobisku má však slabú bilanciu, keď v 23 stretnutiach zaznamenal iba 4 body za 2 góly a rovnaký počet prihrávok. Nepoteší ani jeho štatistika v tabuľke +/-, kde má nelichotivých -5 bodov.