Main Content

Isco môže už v januári opustiť Real Madrid: Bude z toho prestup zimy?

sobota, 8. december 2018 13:18 | Autor: Timotej Gašper

Isco
Isco | zdroj: TASR

Nemecké i španielske médiá sa zhodli v informácií, podľa ktorej ofenzívny stredopoliar už v zime opustí hlavné mesto, keďže sa črtá veľký prestup. 

Francisco Román Alarcón Suaréz, alebo skrátene Isco, je v kádri Realu Madrid už od leta 2013. V tej dobe prichádzal do Realu z Malagy za 30 miliónov eur s povesťou jedného z najlepších mladých hráčov sveta. I keď u „Pusiniek“ prežil španielsky reprezentant horšie i lepšie dni, reputáciu si len jednoznačne vylepšil a vo veku 26 rokov je z neho hráč svetovej triedy. Teraz sa však zdá, že pod novým trénerom sa ofenzívnemu univerzálovi dýcha oveľa ťažšie, keďže takmer vôbec nehráva. 

Odkedy sa „Los Blancos“ ujal miesto Julena Lopeteguiho kouč Santiago Solari, Isco si pripísal len tri zápasy a aj tie načínal iba ako striedajúci hráč z lavičky. Real sa aktuálne ešte stále dostáva z hernej i klubovej depresie, no pomaly začínajú hrať futbal a aj vyhrávať. Solari má teda na Santiago Bernabeu dôveru a kontrakt do leta 2021, čo však pravdepodobne znamená koniec pre Isca, pre ktorého nevie Solari nájsť správne využitie. Tieto aj ostatné skutočnosti tak naštartovali vlnu špekulácií a plátky Marca a nemecký Bild prišli s informáciou, podľa ktorej už v januári o Isca zabojuje Bayern Mníchov

Nemecký majster taktiež neprežíva najjasnejšie obdobie, no taktiež sa pomaly dvíha zo zeme a ukazuje pravú silu. Problémom je však káder. Niko Kovač si nie úplne sadol s Jamesom Rodriguézom, ktorý sa pod jeho vedením herne mierne strácal. Aktuálne zranený ofenzívny stredopoliar je taktiež podľa správ od SportBild pripravený v zime odísť z Mníchova a pravidelne hrávať inde, čo by otvorilo dvere práve 26-ročnému Iscovi. Bayern chce v lete 2019 začať veľkú prestavbu kádru, ktorá teda môže začať už v zime. A cena? Píše sa o sume približne 60 miliónov eur, no môže byť pokojne aj oveľa vyššia.