Main Content

Tyson Fury sa dostal z drog, úzkosti a depresií: Chcem ukázať ľuďom, že sa to dá

utorok, 4. december 2018 11:42 | Autor: Jakub Vaverka

Tyson Fury
Tyson Fury | zdroj: TASR

Anglický boxer Tyson Fury bol dlhodobo veľmi nepopulárny, dôvodom boli jeho stravovacie návyky, drogová závislosť a nepremyslené vyjadrenia. Vyzerá to, že Fury sa diametrálne zmenil a momentálne je z neho človek, od ktorého sa dá priučiť.

Tyson Fury bol dvakrát v zápase proti Deontayovi Wilderovi poslaný k zemi a vyzeralo to, že utrpí KO. Angličan sa ale dokázal postaviť a bojovať ďalej. Súboj nakoniec skončil remízou, ale viaceré názory odborníkov dospeli k záveru, že práve Brit si zaslúžil opasok organizácie WBC. Tak či onak, Fury ukázal, že je veľký bojovník, a že aj keď ho na lopatky položiť môžete, na kolena ho nezrazí nikto.

„Nie som špeciálna ľudská bytosť. Som normálny človek. Nebojoval som len pre seba a pre moju rodinu, reprezentoval som všetkých ľudí na svete, ktorí trpeli alebo trpia duševnými problémami. Musel som pokračovať,“ rozhovoril sa stále neporazený Angličan pre televíziu BBC.

„Dostal som sa z myšlienok o samovražde, z duševných problémov, depresie aj úzkosti. Viac ako čokoľvek iné som chcel svetu ukázať, že sa to dá. Keď máte správne nastavenie mysle, všetko na svete je reálne,“ myslí si Fury, ktorý mal problémy s nadváhou, drogami a reálne rozmýšľal nad tým, že ukončí svoj život.

Dokonca aj Furyho súper Wilder si v jednom okamihu myslel, že vyhral a je po všetkom. „Myslel som si, že ho mám. Pravá ruka, následne ľavý hák. Videl som, ako sa mu zakotúľali oči. Bol som v tom, že je po všetkom. Len Boh vie, ako sa mu podarilo postaviť.“

„Bol som ako Fénix, ktorý povstal z popola. Boli nado mnou sväté ruky, ktoré ma postavili. Ak som sa ja dokázal z toho, čím som prechádzal, potom to dokážu aj ostatní. Sme v tom spoločne, ako tím,“ poslal Tyson Fury na záver odkaz celému svetu. Momentálne je každému jasné, že prostoreký Gypsy King sa zmenil a rozhodol sa, že bude žiť iný život, ako tomu bolo doteraz.