Main Content

Fury v bitke roka ukázal obrovskú odolnosť: VIDEO dvoch momentov, kedy ho Wilder poslal k zemi

Strhujúci boxerský súboj roka, ktorý v Los Angeles obstarali DeontayWilder a Tyson Fury nemal víťaza a Wilder tak ostáva majstrom sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii vo verzii WBC. O zaujímavé momenty však v hviezdnom dueli v profiringu dvoch stále neporazených borcov nebola núdza. Brit Fury sa v Staples Center dvakrát ocitol na zemi, no dokázal odolať obhajcovi titulu a zdá sa, že nás čaká mimoriadne zaujímavá odveta.

"Súpera som dvakrát poslal k zemi, takže som sa mal stať  víťazom zápasu. Obaja sme do toho dali srdce a ukázali sme, že sme bojovníci," povedal pre akreditované médiá Wilder, ktorý má v profiringu bilanciu 40-1-0 (39 KO) a pred zápasom bol jasný favorit stávkových kancelárií.

Fury po skončení súboja s Wilderom zdôraznil, že urobil všetko pre víťazstvo. "Bojoval som na súperovej pôde, dvakrát som sa ocitol na zemi, ale stále som presvedčený o tom, že som ten zápas vyhral. Deontay je neľútostný pästiar, ktorý rozdáva súperom tvrdé údery. V záverečnom kole sa mi však podarilo vyhnúť tomu, aby sa zápas skončil knokautom. Som si stopercentne istý, že bude odveta. Obaja sme veľkí šampióni a najlepší boxeri v superťažkej váhe na tejto planéte," nechal sa počuť Brit, ktorý má na konte 27 víťazstiev, z toho devätnásť dosiahol pred časovým limitom. Tento rok sa po problémoch s depresiami i závislosťami vrátil do ringu dvoma "zahrievacími" duelmi a proti Wilderovi mohol dokonať jeden z najpozoruhodnejších comebackov športovej histórie.

Aj rozhodcovia videli zápas veľmi vyrovnane. Jeden sa pri bodovaní priklonil na stranu Wildera v pomere 115:111, druhý na stranu Furyho (114:110). Tretí duel obodoval 113:113.