Main Content

Fed Cup: Lipták nominoval proti Srbsku aj Hantuchovú s Cibulkovou

streda, 14. apríl 2010 15:56 | Autor: TASR

Fed Cup: Lipták nominoval proti Srbsku aj Hantuchovú s Cibulkovou
Fed Cup: Lipták nominoval proti Srbsku aj Hantuchovú s Cibulkovou | zdroj: SITA

V nominácii kapitána slovenského tímu Mateja Liptáka na blížiaci sa duel o účasť v elitnej I. svetovej skupine Pohára federácie 2011 tenistiek v Belehrade proti Srbsku (24. - 25. apríla) figurujú Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Lenka Wienerová. Ide o identickú zostavu s tou, ktorá takto pred rokom podľahla v rovnakej fáze súťaže Francúzkam na ich pôde v Limoges 2:3.

Kapitán Lipták sa napriek aktuálnym zdravotným problémom Cibulkovej (natiahnutý úpon slabín na pravej strane) rozhodol tradične pre trio najvyššie postavených Sloveniek v rebríčku WTA Tour vo dvojhre - Hantuchovú (24.), práve Cibulkovú (29.) a Rybárikovú (53.), ktorú doplnil o tenistku z konca druhej stovky Wienerovú (196.).

"Čo sa týka prvých troch hráčok v tíme, mal som jasno, to sa u mňa dlhodobo nemení. Uvažoval som sa nad štvrtou hráčkou a napokon som dal prednosť mladšej tenistke pred Zuzanou Kučovou. Navyše, Lenku Wienerovú mám overenú v tíme. Ak sa pýtate na Danielu Hantuchovú, nevisí nad ňou žiadny otáznik. Sme dohodnutí, že príde," rekapituloval svoje nominačné rozhodnutie kapitán Matej Lipták. Na otázku, či má pripravený nejaký krízový scenár v prípade vynútenej neúčasti D. Cibulkovej, Lipták poznamenal: "Ak krízový scenár znamená povolať ďalšiu tenistku, tak ju aj povolám. Určite mám pripravenú hráčku v zálohe, ak by Dominika nemohla hrať."

Oficiálna predbežná zostava kapitána Srbiek Dejana Vraneša zatiaľ nie je známa, mali by sa v nej nachádzať hráčka Top 10 Jelena Jankovičová (7.) a ďalej Bojana Jovanovská (120.), Ana Jovanovičová (261.) a Aleksandra Kruničová (309.). Uzávierka je v stredu, v každom družstve môžu nastať ešte dve zmeny pred žrebom, ktorý bude v piatok 23. apríla o 12.00 h v dejisku. Svoju neúčasť v domácom tíme už skôr avizovala pre dlhodobú stratu formy bývalá svetová jednotka Ana Ivanovičová. "Cítim šancu, lebo Srbky bez Ivanovičovej strácajú na sile. Na druhej strane som zaregistroval, že má horšie obdobie a možno je to pre ich tím lepšie tentoraz bez nej,“ podotkol M. Lipták.

Dominika Cibulková povedala: "Budem robiť všetko pre to, aby som nastúpila. Zatiaľ nemôžem robiť nič, uvidíme po týždni, keď budem pravidelne podstupovať liečebné procedúry. Verím, že v Srbsku môžeme zvíťaziť. Jelena je moja dobrá kamarátka a už sa ma aj pýtala, či nastúpim. Srbky budú mať podporu v hľadisku, ale taká atmosféra vyhovuje aj mne. Uvidíme..."

Stretnutie Srbsko - Slovensko sa počas posledného aprílového víkendu uskutoční na antuke v hale Belgrade Arena s upravenou kapacitou 7100 divákov. Pre domáce hráčky pôjde o odvetu za prehru 1:4 v prvom vzájomnom súboji oboch krajín v Pohári federácie v júli 2007 v Košiciach.