Main Content

Marko Daňo je z návratu do starého pôsobiska šťastný

utorok, 27. november 2018 15:53 | Autor: Marek Ďaďo

Marko Daňo
Marko Daňo | zdroj: TASR

Slovenský útočník si po druhýkrát v tejto sezóne prešiel waivers listinou, odkiaľ si ho stiahol tím, ktorý ho na ňu v prvom prípade umiestnil. Po neúspešnej „skúške“ v Colorade sa 23-ročný Marko Daňo pripojí k celku Manitoby Moose, farme Winnipegu Jets. Samotný hráč sa vyjadril, že sa cíti šťastne.

Mladému Slovákovi pôsobenie v organizácii Lavín skutočne nevyšlo - v 8 zápasoch sa ani raz nedokázal bodovo presadiť, pričom si na konto pripísal iba 1 mínusový bod7 trestných minút. „Z každej situácie si môžete vziať to najlepšie. V Colorade mi to nevyšlo, a tak ma umiestnili na waivers listinu, odkiaľ ma vzal späť Winnipeg. Som šťastný, že som spať,“ cituje Daňa portál globalnews.ca.

Za posledných 6 sezón si odchovanec trenčianskeho hokeja vyskúšal pôsobenie v 8 rôznych profesionálnych hokejových tímoch. 4 z nich nastupujú v zámorskej profilige - Columbus, Chicago, ColoradoWinnipeg.

„V podstate mi deň pred zápasom ukázali všetko, čo robia. Bolo to veľa zmien. Nechcem sa vyhovárať. Mal som hrať o niečo lepšie, no pokiaľ na ľade premýšľate viac ako by ste mali, nebudete predvádzať vašu najlepšiu hru,“ povedal Daňo na margo neúspechu v Colorade.

V pondelok už trénoval s celkom z Manitoby, kde sa v sezóne 2016/2017 objavil v 6 zápasoch, v ktorých sa 2-krát bodovo presadil. Predpokladalo sa, že by sa tento rok mohol Daňo objavovať v zostave Jets častejšie, no bohužiaľ, nestalo sa. „Teraz dostanem šancu hrať viac minút a získať si späť dôveru. Ak sa niečo udeje v hlavnom tíme, som pripravený pomôcť, pokiaľ ma zavolajú,“ dodal hráč na záver.

„Nemal som žiadne obavy, ako na tom bude jeho myseľ. Je späť s nami. Tvrdo pracoval a vie čo musí urobiť. Pozná systém, pozná tím a vie čo od neho očakávame. S takýmto prístupom sa dostane ďaleko,“ povedal o Daňovi tréner Manitoby, Pascal Vincent.