Main Content

Bayern je na tom zle: Je to ako zlý film, ozýva sa z kabíny

nedeľa, 25. november 2018 13:00 | Autor: Timotej Gašper

Niko Kovač
Niko Kovač | zdroj: tasr

Mníchovský celok čoraz viac upadá do hernej krízy, čo potvrdil aj sobotný nekvalitný výkon proti outsiderovi z Dusseldorfu. Čo na zlú formu hovoria hráči či vedenie klubu? 

Bayern v sobotnom zápase na domácej pôde viedol nad predposledným Dusseldorfom už od 17.minúty, kedy skóre otvoril netradičný strelec, obranca Niklas Sule. Neskôr sa presadil dvakrát Thomas Muller a za hostí mladý belgický útočník Lukebakio. Zápas prebiehal až do 77.minúty podľa plánov, no potom Lukebakio pridal druhý presný zásah a zdramatizoval záverečnú časť zápasu. Hernú krízu nemeckého majstra zaklincoval ten istý hráč do tretice v posledných sekundách stretnutia a Dávid sa teda rozchádzal s Goliášom po prestrelka 3:3. Pre Dusseldorf sviatok, pre Mníchov sklamanie. Aj tento zápas poriadne rozkolísal stoličku pod trénerom Kovačom, ktorý bol jednou nohou von už minulý mesiac, no vedenie i kabína sa ho zastali.

„Dnes je pre nás veľmi ťažký deň. Musíme túto situáciu čo najrýchlejšie rozobrať. V utorkovom zápase Ligy majstrov náš klub s istotou povedie Niko Kovač, o tom niet pochýb,“uzavrel aspoň krátkodobé špekulácie ohľadom trénerovej výpovedi Uli Hoeness. Bayern dokázal v tohto-sezónnych 12.kolách vyhrať len šesťkrát a teraz je už 9 bodov za prvým Dortmundom. „Naša obrana a hra boli veľmi zlé. Cítil som sa tam ako v zlom filme,“ skonštatoval priamo nemecký stredopoliar Leon Goretzka, ktorý prišiel do Mníchova v lete 2018. Do ohňa vyjadrení, kritiky i komentárov prispel mierne kontroverzne aj kapitán Manuel Neuer, ktorý za svoj chrbát pustil z posledných 17 striel až 13 gólov, vrátane troch včerajších. „Ak by sme doslova počúvali Nikovi pokyny, vyhrali by sme minimálne 5:0.“ Týmto vyjadrením nemecký brankár ukázal nedôveru i krízu vo vzťahu k trénerovi, čo bude mať s istotou dohru. 

Bavorov čaká v utorok zápas Ligy majstrov proti Benfice Lisabon a očakáva sa, že pre trénera Kovača bude rozhodujúci.