Main Content

Nitra proti nováčikovi z Maďarska nezaváhala

nedeľa, 18. november 2018 18:37 | Autor: TASR

HK Nitra
HK Nitra | zdroj: TASR

Nitra 18. novembra (TASR) - Hokejisti Nitry zvíťazili doma s maďarským tímom DVTK Jégesmedvék Miškovec .

V prvej tretine diváci iba zívali nudou. Na oboch stranách sa najmä bojovalo o každý puk, ucelených kombinácií ponúkli obidva tímy málo. Za zmienku stojí iba Majdanov pokus po tandeme Kerbashiana, ktorý letel tesne vedľa.

Na začiatku druhej tretiny prebrala divákov chyba nitrianskej obrany v strednom pásme, čo na samostatný únik využil hosťujúci Vas, Šimboch však svoj tím podržal pekným zákrokom lapačkou. Málo hokejovej krásy a šancí sledovali diváci aj vo väčšej časti druhej tretiny. V 35. minúte sa však predsa len gólu dočkali. Padol na domácej strane, keď sa po odrazenom puku medzi kruhmi dobre zorientoval Lantoši a šikovnou strelou prekonal brankára hostí – 1:0. Záver tretiny patril hosťom. Dokonca sa aj tešili z gólu Magosiho pri vlastnom oslabení. Rozhodcovia však po porade s videorozhodcom usúdili, že puk pred presným zásahom opustil ľadovú plochu, a tak sa skóre nemenilo. Šimboch svoj tím podržal aj v závere druhej časti, keď ho zblízka neprekonal Louiseau.

Záverečná časť zápasu sa podobala tej prvej. Pred oboma bránkami bolo šancí minimum, Nitranom chýbala pohoda na hokejkách a hosťom viac iniciatívy v ofenzíve. O všetkom rozhodlo paradoxne nitrianske oslabenie, keď svoj únik z pravej strany zakončil peknou strelou Slovák - 2:0. Bodku za zápasom dal do prázdnej bránky na 3:0 pre domácich Majdan.

 

HK Nitra - DVTK Jégesmedvék Miškovec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly: 35. Lantoši (McCormack), 57. Slovák (Pupák), 59. Majdan (Bortňák, Rapáč). Rozhodovali: Goga, Orolín – Gajan, Šoltés, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 2069 divákov.