Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Ukrajina

sobota, 17. november 2018 11:46 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí futbalisti
Slovenskí futbalisti | zdroj: TASR

V premiére Pavla Hapala sme po kvalitnom výkone prevýšili Ukrajincov. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6,5) – V tomto mu vôbec nešla rozohrávka dlhých lôpt, pričom z jednej pokazenej sa zrodil aj gólový útok Ukrajincov. Na prvý pohľad sa zdalo, že prakticky žiadnou nenašiel spoluhráča, štatistika hovorí o biednej bilancii 8/24. Inkasovaný gól ťažko mohol chytiť, raz dobre zmenšil strelecký uhol Konopľankovi, no celkovo veľa ťažkej brankárskej práce nemal.

Peter Pekarík (6,5) – Vidieť na ňom, že má zlú pozíciu v klube. Dlhodobo nehráva, čo dá zabrať nielen jeho hlave, ale aj telu. Proste je akýsi hrdzavý, keď všetko mu dlhšie trvá oproti optimálnej fazóne. No keďže súper veľmi nehrozil, svoju pozíciu zvládol a ešte bol aj pri našom štvrtom góle.

Martin Škrtel (6,5) – Raz zle vystúpil, čím dovolil súperovi rozvinúť nebezpečnú akciu, ale inak to bol výkon bez chybičky. Samozrejme, treba sa pozrieť aj na to, že veľa práce nemal. Štatisticky podal opäť o niečo málo lepší výkon ako Škriniar, čím iba potvrdil, že je stále stopérskou jednotkou na Slovensku.

Milan Škriniar (6,5) – Tentoraz ale Škriniar za Škrtelom nezaostal výkonom tak, ako v iných zápasoch, v tomto stretnutí to bolo prakticky vyrovnané. Už tradične mal lepšiu rozohrávku, pričom sa nebál ani útočných výpadov. Ale ak sa pozrieme na defenzívnu prácu, v nej mal z našich obrancov najhoršie čísla, aj keď veľmi tesne.

Dávid Hancko (7,5) – Hral veľmi dobre, keďže v tomto zápase vynikli jeho prednosti v hre smerom dopredu. Vybojoval priamy kop, z ktorého padol prvý gól. Zreľákovi skvelými centrami ponúkol dva góly, lenže ten veľké šance nepremenil. A tiež ukázal ďalšie pozitíva. Lenže nemožno prehliadnuť ani to, že ako vo Švédsku, tak aj teraz, jeho takticky zlé vystúpenie spôsobilo gól v našej sieti.

Ján Greguš (7,5) – Na ihrisku síce nenápadný, ale veľmi potrebný. Greguš bol takmer stále tam, kde mal byť. Dobre sa ponúkal do kombinácie hráčom z defenzívy a tiež ofenzívy, aj preto získal asistenciu. Podal výkon, aký od hráča na tejto pozícii potrebujeme a dlhšie ho na nej nikto iný nepredviedol.

Albert Rusnák (8,5) – Hviezda zápasu. Výkonom síce spoluhráčov neprevýšil, ale keď k tomu pridáme bodovú produktivitu, niet čo riešiť. Gól a dve asistencie hovoria za všetko. No aby sme len nechválili, práve po jeho zlej rozohrávke založili Ukrajinci svoju veľkú šancu s nájazdom Konopľanku.

Juraj Kucka (7,5)Kuco podal výkon ako z čias, keď nosil na reprezentačnom drese ešte menovku Kucka… Veľmi mu pomohlo, že dostal úlohy, pri ktorých sa ukazujú jeho prednosti pri napádaní súperových hráčov a tiež mal možnosti dostať sa do streľby. Strelil gól a nehľadel pritom na to, že mal nejaký zdravotný problém. To je ono!

Marek Hamšík (7,5) – Tento zápas bol aj nebol o ňom. Vynikali síce iní, ale nebyť Hamšíka, až tak by nevynikli. Z našich totiž rozdával najlepšie lopty a ešte mal aj vysokú úspešnosť prihrávok, čím podporil dobrý výkon celého tímu.

Róbert Mak (8) – Najlepšiu úspešnosť prihrávok mal ale Mak, pričom údaj 96 % je na ofenzívneho hráča a krídlo priam fenomenálny. Keď k tomu pridáme, že mal neustálu chuť hrať, nastrelenú žrď, po ktorej padol tretí gól, a tiež pekný presný zásah, tak možno len konštatovať, že sa bola radosť naňho pozerať.

Adam Zreľák (7,5) – Úspešnosť prihrávok mal síce katastrofálnu (26,7 %), ale to je jediné mínus jeho výkonu. Bol veľmi dôležitý pri našom napádaní, dobre spolupracoval so spoluhráčmi a hlavne strelil gól, ktorý sa od útočníka vždy čaká.

Matúš Bero (6,5) – Kucku síce plnohodnotne nenahradil, ale tiež ho bolo vidieť. Dostal sa aj do jednej veľkej šance, lenže v nej takmer prekopol štadión. Najviac pomohol pri napádaní súpera.

Miroslav Stoch, Michal Ďuriš (bez známky) – Hrali málo, ale aj tak sa dostali do šancí. No radšej ich nehodnotíme, keďže hrali vo fáze, keď ostatní už veľmi nevládali, čiže ani oni nemohli tak vyniknúť.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon