Main Content

5 otázok pred 9. kolom Corgoň ligy

štvrtok, 15. september 2011 13:05 | Autor: Jakub Vaverka

5 otázok pred 9. kolom Corgoň ligy
5 otázok pred 9. kolom Corgoň ligy | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Pred deviatim kolom Corgoň ligy visia vo vzduchu viaceré otázniky. Udrží sa Trnava na špici? Dokáže Slovan konečne vyhrať? Nadviaže Trenčín na dobrý výkon z posledného stretnutia? Potvrdí Žilina dobrú formu na súperových ihriskách? Kto sa stane pánom Východu?

1. Udrží sa Trnava na špici ?

Spartakovci vstupujú do deviateho kola v pozícii lídra a tento pocit im závidí nejeden klub.  Postavenie lídra však môže byť zradné, o čom sa v minulosti nielen Trnavčania neraz presvedčili. Cez víkend cestujú zverenci Pavla Hoftycha do Zlatých Moraviec, kde ich čaká poriadna šichta. Žitavčania totiž v minulom kole siahali v Žiline na víťazstvo a smolnú remízu chcú odčiniť v domácom zápase. Navyše ak by ViOn doma Trnavu zdolal v tabuľke ju preskočí.  My si myslíme, že v Zlatých Moravciach sa odohrá veľmi vyrovnaný duel, ktorý sa pre Spartak skončí pri najlepšom remízou.

Naša predpoveď: NIE

2.  Dokáže Slovan konečne vyhrať ?

Belasým zvlhol pušný prach.  V posledných troch kolách získal Slovan dva body, no čo je horšie, neskóroval ani raz. Začalo to remízou so Zlatými Moravcami, pokračovalo prehru v Ružomberku a dielo bratislavskej skazy bolo dokonané uplynulý víkend, keď mužstvo trénera Weissa nedokázalo skórovať ani proti Nitre.  Slovan teraz čaká duel na pôde poslednej Dunajskej Stredy. Belasí však budú mať v nohách náročný štvrtkový pohárový zápas s Bilbaom, ktorý ich určite oberie o mnoho síl. Rovnakú základnú zostavu ako proti Bilbau Weiss proti Dunajskej Strede určite nepostaví a tak bude veľa záležať od toho v akom svetle sa predstavia hráči z lavičky.  

Naša predpoveď : NIE

3. Potvrdí Žilina lepšiu formu zo súperových ihrísk?

Šošoni striedajú v aktuálnom ročníku lepšie výkony s horšími, no napriek viacerým slabým zápasom sa stále držia blízko prvého miesta a za istých okolností môže byť zo Žilinčanov po víkende líder tabuľky. To by však museli čakať na zaváhanie svojich súperov a v prvom rade zvíťaziť na horúcej pôde pod Čebraťom, kde v tomto ročníku pustil perie aj bratislavský Slovan. MŠK v týždni zvíťazila v Slovenskom Pohári nad Spišsku Novou Vsou vysoko 5-0 a zverenci Ľuboša Nosického si tak pred dôležitým zápasom spravili aj patričnú chuť. Tomáš Majtán zaknihoval dokonca hetrik. V derby „cez kopec“ favorizujeme Žilinu.

Naša odpoveď : ÁNO


4. Nadviaže nováčik na výborný výkon ?

Trenčania predviedli v minulom kole na domácom ihrisku proti Košiciam naozaj prvotriedny výkon a viaceré individuality sa blysli výbornými výkonmi. Tréner Adrián Guľa napriek tomu po zápase nabádal k ďalšej práci, ktorá je hlavne u nováčika veľmi dôležitá. Teraz čaká na tím spod hradu Matúša Čáka duel v Banskej Bystrici, ktorá podobné ako Trenčín predvádza výkony ako aprílové počasie. Od toho bude závisieť aj možný trenčiansky úspech.

Naša predpoveď: MOŽNO

5. Kto sa stane pánom Východu ?

Východ sa cez víkend prezlečie do atmosféry derby. Prešov aj Košice už síce dlhšie v lige nepatria medzi silnejšie celky, ale ich vzájomné zápasy majú vždy potrebný náboj. V novom ročníku sú na tom oba tímy zatiaľ prakticky rovnako a okupujú spodné poschodia tabuľky. V derby ale idú všetky štatistiky bokom a rozhoduje len aktuálna forma.  My sa v tomto prípade prikláňame na stranu domácich Košíc.

Naša predpoveď: Košice