Main Content

Preview - Európska liga: Slovan Bratislava - Athetic Bilbao

štvrtok, 15. september 2011 13:03 | Autor: Jakub Vaverka

Preview - Európska liga: Slovan Bratislava - Athetic Bilbao
Preview - Európska liga: Slovan Bratislava - Athetic Bilbao | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Futbalový sviatok klope na dvere. Dnes nastúpia futbalisti Slovana Bratislava na úvodný zápas skupiny F Európskej Ligy. Na úvod ťažšieho súpera azda ani nemohli dostať, pretože na zverencov Vladimíra Weissa čaká španielske Bilbao vedené známym čílskym trénerom Bielsom. Zápas na Pasienkoch má výkop netradične skoro, už o siedmej večer.

Z tábora Slovana

Belasí predstavili koncom týždňa štyri nové posily - ostrieľaného Lukáša Hartiga, spoľahlivého brankára Lukáša Hrošša, českého univerzála Iva Táborského a mladý brazílsky talent Ze Vítora. V domácom ligovom zápase proti Nitre sa však posily a aj celý tím neukázali v najlepšom svetle a v navonok tutovom zápase proti Nitre uhrali Belasí len remízu. Tréner Weiss bol po slabučkom výkone úradujúceho majstra právom nahnevaný a hráčom naznačil, že ak budú v podobných predstaveniach pokračovať, môžu rýchlo prísť o svoje meno na výplatnej páske klubu. 

Slabé výkony z Corgoň ligy nie sú dobrým signálom pred dnešným stretnutím Európskej ligy. Navyše keď belasých čaká veľký favorit zo španielskej La Ligy. Pri pohľade na posledné tri ligové výsledky Slovana dostanete len dva body a pasívne skóre 0-1.  Jednoducho dnes musia Slovanisti preladiť na inú frekvenciu, inak bude zle nedobre.

Predpokladaná zostava:
Putnocký- Bagayoko,Dosoudil , Dobrotka, Pauschek- Guédé – Kladrubský , Zé Vitor, I. Žofčák - Hartig, Šebo

Z tábora Athleticu Bilbao

Španieli prichádzajú na Slovensko v pozícii favorita, no belasé duely proti AS Rím sú im mementom, že sa im neoplatí poslať na Pasienky béčko a riskovať stratu bodov, ktoré sú obzvlášť v skupine veľmi dôležité. 

Minulý víkend pokračovala Primera División ďalším kolom. Baskovia nastúpili na horúcej barcelonskej pôde v dueli proti Espanyolu. Po tuhom boji a vyrovnanom priebehu stretnutia sa však vracali domov z Barcelony s prázdnymi rukami (1-2).  Šiesty tím minulej sezóny La ligy má po dvoch úvodných zápasoch na konte nečakane len jeden bod, keď v úvodnom stretnutí stratil body s nováčikom z Vallecana (1-1). Tréner Bielsa vie, že ak dnes Bilbao v Bratislave neuspeje tím sa ocitne v nepríjemnej kríze. Aj preto dnes očakávame od španielov plnohodnotný výkon bez akéhokoľvek podcenenia.

Predpokladaná zostava:
Iraizoz - Iraola, Amorebieta, M. San José, De Marcos - Iturraspe, J. Martínez – Susaeta, Torquero  , Munian - F. Llorente

Ako tipovať

Pre Slovan by bol úspechom hocijaký zisk bodov. Remíza by bola dobrá, víťazstvo by bolo skvelé.  Očakávame opatrný úvod stretnutia, ktorý bude v réžií španielov. To, že počas celého stretnutia bude mať Bilbao hernú prevahu čo sa týka držania lopty asi nikoho z nás neprekvapí. Dôležité je, aby Belasí nepúšťali súpera do vyložených šancí. Tréner Weiss je špecialista na naordinovanie úspešnej taktiky proti ťažkým súperom. Myslíme si, že dnes by sa mu mohol podariť ďalší menší zázrak.

Náš tip: Víťazstvo alebo remíza Slovana (1X)