Main Content

Nylander do Caroliny?

nedeľa, 4. november 2018 17:15 | Autor: Marek Ďaďo

William Nylander
William Nylander | zdroj: TASR

Ako sme vám sľúbili v predošlých článkoch, priebežne aktualizujeme informácie okolo švédskeho supertalentu, Williama Nylandera, a jeho sporoch o novej zmluve. Mladík stále nepodpísal s Torontom nový kontrakt a pomaly sa začínajú objavovať záujemcovia o jeho služby. 

Nylander je momentálne chráneným voľným hráčom. Ak však do 1. decembra nepodpíše novú zmluvu, v tejto sezóne si v kanadsko-americkej NHL nezahrá. Aj keď to vyzerá tak, že generálny manažér Kyle Dubas podnikol isté kroky smerom k vzájomnej dohode, nová zmluva na stôl stále nepristála. 

Špekuluje sa, že Toronto možno bude uvažovať aj nad jeho výmenou do iného celku zámorskej profiligy. Podľa Elliottea Friedmana z portálu Sportsnet by sa mala v takom prípade o Nylandera zaujímať Carolina. „Keď nastane tá chvíľa, ak sa teda Toronto rozhodne Nylandera vymeniť, Carolina dala jasne najavo, že majú o jeho služby záujem,“ uviedol Friedman.

Hurricanes zažívajú vcelku zaujímavý vstup do sezóny. Zo začiatku to vyzeralo, že mužstvo konečne dozrieva a vedia si udržať vyrovnané výkony, no posledné 4 zápasy nám ukázali čosi iné. Momentálne majú bilanciu 6 výhier, 6 prehier a 2 prehier po predĺžení. S 14 získanými bodmi okupujú 9. priečku východnej konferencie. 

Okolo Nylanderovho prestupu nie je však aj napriek rôznym dohadám nič isté. Stále spadá pod organizáciu Maple Leafs. Ak s Javorovými Listami novú zmluvu podpíše, budeme sa mať rozhodne na čo tešiť.