Main Content

KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal

pondelok, 12. september 2011 13:21 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal
KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Nedávno skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Rádio Jerevan

Táto fiktívna rozhlasová stanica, vymyslená za éry socializmu pre potreby vtipov zahlásila v utorok zo Žiliny výsledok Slovensko - Arménsko 0:4. Všetci obyvatelia v slobodnej Európe sa  tomto „vtipu“ poriadne pobavili, len škoda že to nebol naozaj iba vtip. Oči sme si museli poriadne pretierať z toho čo sa udialo a hlavne ako. Keby niekto povedal nahlas v prestávke po prvom polčase ako to dopadne už by druhý polčas nevidel, pretože by skončil na najbližšej psychiatrickej klinike. Škoda pre neho, že si to nestavil a neposlal tak aj stávkové kancelárie do hlbokej ekonomickej krízy. Vymenovať vinníkov prehry je veľmi ľahké. Sme to totiž všetci! Neprehrali iba hráči, tréneri, funkcionári, diváci, novinári, predavači párkov, upratovačky atď.  Skutočne sme to všetci. Veď kto z vás urobil pre úspech v utorok všetko? Dali ste góly? Nie! Trafili ste zostavu? Nie! Utvorili ste podmienky? Nie! Vytvorili ste atmosféru? Nie! Písali ste správne? Nie! Predali ste kvalitný výrobok? Nie! Umyli ste záchody? Nie, pretože sa v Žiline vyplavilo toľko exkrementov naraz, že sa to nedalo jednoducho stihnúť! Ktorá upratovacia čata toto vyčistí? Verme, že tá Weissova! Veď nám už iba „stačí“ vyhrávať do konca roka a nikto nám tú možnosť navštíviť „socialistické“ krajiny Poľsko a Ukrajinu vziať nemôže. Ani ústredný výbor KSČ!

Začala sa Serie A

Tak v Taliansku sa doštrajkovalo aj keď paradoxne si iba povedali, že o rok sa dohodneme. Z okruhu  kandidátov na Scudetto vyhrali iba  Juventus Turín a SSC Neapol. Najviac sa tlieskalo „starej dáme“ ktorá si ako prvá v Taliansku postavila vlastný moderný štadión a ukázala smer aj pre iné mužstvá, aby zastavili takto pád tejto ešte nedávno najlepšej súťaže v Európe. Marek Hamšík opäť ukázal čo znamená pre Neapol. Na víťazný gól prihral a potom ho ešte poistil „roztrhnutím“ siete. AS Rím sa po facke od Slovana posilnil o ďalších 5 hráčov, ale ani to mu nepomohlo a tentokrát ho „prefackalo“ doma Cagliari. Možno by bolo lepšie, aby sa Totti s Luisom Enriquem „prefackali“ navzájom. Alebo išli aspoň na 10 pív a konečne si vysvetlili ako budú vlastne v tejto sezóne hrať. Milánske veľkokluby sa zahrali na Jánošíka a rozdávali body v zápasoch, ktoré mali vyhrať a tak sa zdá, že táto sezóna môže priniesť tuhý boj pre viac mužstiev o popredné priečky... hoci sa už bojuje iba o 3. miesta do Ligy majstrov.

Zhrnutie v zhrnutí

V minulom čiernom týždni sa opäť ukázali oba kluby z Manchestru a stále kráčajú bok po boku na čele Premier League. V Primera Division si momentálne vykračuje bez škrabancov už len Real Madrid, pretože FC Barcelona „zaixovala“. V Bundeslige si Bayern Mníchov spriemeroval štyri strelené góly na zápas. V Corgoň lige nevie Slovan momentálne dávať góly a čo je preňho horšie ani poriadne hrať a tak Vladimír Weiss sľubuje „čistky“ v kádri. Na čelo sa dostala po 5,5 roku v jarmočnej nálade sa nachádzajúca Trnava. A ešte zaujímavejšia je vyrovnanosť našej súťaže.Šesť mužstiev je natlačených v rozmedzí 3 bodov.