Main Content

Čaká nás trejd Christiána Jaroša?

štvrtok, 1. november 2018 12:53 | Autor: Marek Ďaďo

Christian Jaroš
Christian Jaroš | zdroj: © TASR

Jesse Puljujarvi patril na drafte roku 2016 medzi veľmi cenný „materiál“, ktorý sa nakoniec podarilo ukradnúť Olejárom z Edmontonu. V tej dobe to vyzeralo ako skvelá voľba, no mladý Fín v zámorskej profilige bohvieako nepresvedčil a tak sa pomaly začínať schyľovať k rečiam ohľadom možného prestupu. V spojitosti s rôznymi výmenami padlo aj meno nádejného slovenského obrancu.

Puljujarvi nastúpil už do 100 duelov NHL, no dokázal získať iba chabých 29 bodov. Po tom, čo posledné 4 zápasy strávil na tribúne v pozícii zdravého náhradníka, sa na portáli HockeyBuzz.com objavila špekulácia, že by mohlo dôjsť k jeho výmene. Obchod by mohol prebehnúť so SenátormiOttawy, s ktorými majú v Edmontone skúsenosti už z minulosti.

Najadekvátnejšou protihodnotou by mohol byť obranca Cody Ceci, ktorý rovnako zostáva za očakávaniami. Ceci nastupuje v druhej obrannej rade a jeho výmena by pre Ottawu znamenala určitý risk, nakoľko Puljujarvi nie je dobre „zmapovaný“ hokejista a v podstate nemožno vedieť, čo od neho v budúcnosti očakávať.

Pokiaľ by sa Senátorom podarilo rozvinúť jeho talent, mali by vyhraté. Ak by vedenie nechcelo o Ceciho prísť, mohli by do trejdu zahrnúť iné mená. Medzi nimi by sme mohli nájsť aj Christána Jaroša, ktorý sa pomaly prebojováva do hlavného tímu, no stále ide o nováčika a jeho strata by nemusela až tak mrzieť.

Edmonton nedisponuje hviezdnou obranou a Jaroš by sa tak mohol stať platným členom tímu, v ktorom je každý ročník bez účasti v play off považovaný za sklamanie. Obzvlášť keď majú v tíme Connora McDavida. Práve on je ďalším bodom v článku Trevora Shacklesa. Oilers by sa mali už konečne začať sústrediť na prítomnosť, pretože lepšieho hokejistu ako McDavid tak skoro nenájdu a zbytočne im plynie čas.

Jaroš by sa v prípade presunu k novému celku určite niečo priučil od momentálne zraneného krajana Andreja Sekeru. Ten by mohol dať rodenému Košičanovi kopu cenných rád. Samozrejme, ešte nič nie je isté a ide iba o jeden z názorov ukazujúcich akým smerom by sa mohla situácia v Edmontone a Ottawe ďalej vyvíjať.