Main Content

Toronto prišlo o svoju najjagavejšiu hviezdu

nedeľa, 28. október 2018 21:27 | Autor: Tomáš Batiz

Auston Matthews
Auston Matthews | zdroj: © TASR

V nočnom zápase medzi Torontom a Stíhačkami z Winnipegu sa zranil momentálne najproduktívnejší hráč Javorových Listov. Auston Matthews bol nútený opustiť ľadovú plochu v bolestiach a do hry už viac nezasiahol .

Z druhej tretiny zápasu, ktorý nakoniec Torontovyhralo pomerom 3:2,ubehla iba 1 minúta52 sekúnd. Hviezdny Matthewssa z boku rútil ku gólmanovi súpera, no v tesnej blízkosti bránkového priestoru prišiel tvrdý bodyček od Jacoba Troubu.Američanihneď odkorčuľoval na lavičku, a po chvíli aj do kabíny.

„Utrpel poranenie ramena. V pondelok sa na to pozrieme a budeme vedieť viac,“uviedol pre ligový web tréner Mike Babcock. „V nedeľu nebude trénovať a v pondelok si proti Calgary nezahrá. Určite nie je pripravený.“

Smútok z Matthewsovho zranenia prejavil aj Mitch Marner„Je to ťažké, je veľkou časťou tohto tímu a každý to dobre vie. Je potrebným hráčom v našom mužstve.“ V každom prípade, zo strany Trobu nešlo o nečistú hru. „Približoval sa k bráne a ja som sa mu iba snažil dať bodyček. Dúfam, že je v poriadku. Nepozeral som sa na to (na záznam). Keď sa takéto niečo stane, nemyslím na to. Snažím sa ísť ďalej. Až neskôr sa k tomu vrátim a pozriem si to. Myslím si však, že to bolo v poriadku a dúfam, že sa vráti a bude okej,“ uviedol na margo kolízie Trouba. 

Matthews pre zranenie ramena už raz, počas minulej sezóny, vynechal 10 zápasov. „Nie, nie je to to isté rameno. Počas leta na sebe pracoval, aby bol silnejší, vybudoval svalovú hmotu okolo jeho ramien. Chcel sa ochrániť,“rozhovoril sa Babcock. „Je ťažké stratiť jedného z našich najlepší h hráčov, no musíme hrať ďalej,“dodal na záver obranca Jake Gardiner