Main Content

Update: Prípad Nylander a Toronto pokračuje

streda, 24. október 2018 10:31 | Autor: Marek Ďaďo

William Nylander
William Nylander | zdroj: TASR

Sezóna je už v plnom prúde a jedna z hviezd Toronta Maple Leafs, William Nylander, ešte nenaskočila do jediného zápasu. Dôvodom je, že sa stále nedohodol s vedením tímu na novej zmluve. Na svetlo sveta preto preniká množstvo informácií ohľadom možného presunu švédskeho mladíka do iného tímu NHL.

Nedávne správy tieto dohady iba podporili. Generálny manažér Javorových Listov, Kyle Dubas, bol počas nedeľňajšieho zápasu medzi JazdcamiNew YorkuCalgary Flames prítomný v Madison Square Garden.

Média špekulovali, koho bol Dubas počas zápasu sledovať, no reportér z portálu TSN, Bob McKenzie, prišiel s myšlienkou, že sa na štadióne v New Yorku objavil kvôli výmene Williama Nylandera, nakoľko sa bydlisko hráčovho agenta nachádza na Manhattane.

Ďalší z reportérov, tentokrát Pierre LeBrun, v pondelok doplnil, že na zápase bol prítomný aj spomínaný agent Lewis Gross, ktorý je však okrem Nylandera aj agentom Johnyho GaudreauaCalgary. Všetko zavŕšil uznávaný expert Darren Dreger. Ten na svoj Twitter napísal, že manažér aj agent boli videní, ako spolu pred úvodným vhadzovaním debatujú.

Celá situácia bola zamotaná, keďže Dubas minulý týždeň absolvoval cestu do Švajčiarska, aby sa mohol s Nylanderom osobne porozprávať. Dreger ďalej napísal, že minulotýždňová návšteva v Európe mala byť smerovaná skôr k Nylanderovej úlohe v tíme Maple Leafs. Konkrétne položky novej zmluvy sa rozoberať nemali.

Expert si nemyslí, že by Toronto chcelo Švéda vymeniť. Celá Dubasova cesta mala navyše Nylandera ubezpečiť, že keď sa vráti do Severnej Ameriky, nebude vytrejdovaný do iného klubu.  

UPDATE:

V stredu nad ránom sa v zámorí objavila informácia, že Nylander sa nezúčastnil posledného tréningu celku Dornbirn Bulldogs hrajúceho v rakúskej lige. Švéd s nimi, aspoň tréningovo, zarezával počas minulého týždňa. Reportéri z kanálu Sportsnet tvrdia, že vedenie Javorových Listov tvrdo pracuje na krátkodobej zmluve po tom, čo sa im nepodarilo uzavrieť s hráčom  kontrakt na dlhšie obdobie.

Obe strany sa potrebujú dohodnúť do 1. decembra. Ak do uvedeného dátumu nebude na stole nová zmluva, 22-ročný Nylander si už v tejto sezóne NHL nebude môcť zahrať. Diskusie o dlhodobej dohode pravdepodobne skrachovali na výške zmluvy. Nylander si mal pýtať okolo 8 miliónov dolárov, no vedenie tímu bolo priklonené k 6 miliónom.

Nie je jasné o akom dlhom kontrakte sa momentálne bavia, no vyskytli sa názory, že by si Nylander mohol prilepšiť ročne o 6,57 miliónov dolárov. Expert Nick Kypreos si myslí, že by malo ísť o dohodu, ktorá bude trvať 6 rokov, namiesto pôvodne očakávaných 8 sezón.