Main Content

Kozák povedal jasne, kto by mal byť trénerom reprezentácie

štvrtok, 18. október 2018 13:49 | Autor: TASR

Ján Kozák
Ján Kozák | zdroj: TASR

Ján Kozák naznačil, kto by mal po ňom prevziať post trénera národného tímu.

Ján Kozák sa rozhodol abdikovať na post šéftrénera slovenskej futbalovej reprezentácie na základe udalostí, ktoré nasledovali po sobotňajšej prehre 1:2 s Českom v B-divízii Ligy národov. Bývalý kouč národného tímu na mimoriadnej štvrtkovej tlačovej konferencii uviedol, že sedem hráčov porušilo štatút reprezentanta a životosprávu.

Ide o brankárov Martina Dúbravku, Michala Šullu, obrancov Ľubomíra Šatku, Norberta Gyömbéra a Milana Škriniara a stredopoliarov Stanislava Lobotku a Vladimíra Weissa. 

Chcel by, aby v jeho práci pokračoval Tarkovič

Kozák na futbal však nezanevrie, je to jeho srdcová záležitosť a v tomto duchu rozmýšľal aj pri učinení rozhodnutia skončiť pri reprezentácii. "Strašne mi futbal chýba a bude chýbať. V danej chvíli som však vyhodnotil situáciu tak, že pre futbal bude najlepšie, keď skončím. Stále chcem ostať slobodný človek, to je pre mňa najviac v živote. A taký aj ostanem."

Na otázku, koho by si vedel predstaviť ako svojho nástupcu, odpovedal jednoznačne: "Mrzí ma, že v médiách sa skloňuje istý okruh troch-štyroch kandidátov, ale o mojom asistentovi Pištovi Tarkovičovi ani ťuk. Pritom je to rovný chlap, ktorý bol so mnou po celý čas pri dobrých aj zlých veciach, charakterovo je to skvelý človek a takých je málo. Jeho by som odporučil prezidentovi zväzu, ale rozhodnutie je na ňom."