Main Content

Connor McDavid zložil veľkú poklonu Zdenovi Chárovi

piatok, 12. október 2018 12:22 | Autor: Marek Ďaďo

Connor McDavid, Zdeno Chára
Connor McDavid, Zdeno Chára | zdroj: TASR

Slovenský obor Zdeno Chára absolvoval v zámorí rozhovor, v ktorom hovoril o rýchlosti súčasného hokeja a uznanlivo sa vyjadril aj na adresu Connora McDavida. Ten na seba nenechal dlho čakať a bostonskému kapitánovi pekné slová opätoval.

Reportér sa kapitána Bostonu Bruins opýtal, ako sa vyrovnáva s tým, že už nie je taký rýchly ako kedysi. „Ako viete, že nie som taký rýchly? Hra je rýchlejšia, takže ako by som mohol byť pomalší?“ reagoval Chára úsmevným spôsobom na otázku pre Edmonton Sun.

Redaktor ďalej vyzvedal, čo považuje za najťažšiu úlohu, keď nastupuje proti hráčovi ako Connor McDavid. „Pýtate sa ma na otázku, na ktorú poznáte odpoveď. Connor je najlepší hráč v lige.  V 16 rokoch mohol kľudne hrať NHL, čo mu však pravidlá neumožňovali, no aj tak by bol nazbieral 80 bodov.“

Chára má už 41 rokov, no aj napriek svojmu stále narastajúcemu veku sa drží vo skvelej forme, čo mu umožňuje hrať proti ďalšej generačnej hviezde. Kapitán Edmontonu viedol svoj tím v nočnom zápase práve proti Chárovmu Bostonu. Strelil jeden gól, prvý v novej sezóne NHL. Predchádzal mu práve únik cez slovenského obra. McDavid však ešte pred zápasom slová chvály Chárovi opätoval:

„Je to niečo špeciálne. Od neho (Cháru pozn.red) to veľa znamená,“ reagovala 21-ročná superstar. „Je jedným z najlepších obrancov sveta a je ním už po dlhý čas. Je proti nemu naozaj ťažké hrať. Rozhodne nespomaľuje. Je skutočným profesionálom v tejto hre. Chlap, ktorý začne hrať a môže pokračovať donekonečna.“

Zaujímavým faktom je, že keď mal malý Connor iba 10 mesiacov, Chára už nastupoval na svoj prvý zápas v NHL. „Všetko čo si naplánujete, musíte začať robiť skôr, pretože má veľmi dlhú hokejku. Nedá vám to absolútne žiaden čas, dostanete puk a on je hneď pri vás. Jediné čo môžem proti nemu spraviť, je využiť moju rýchlosť,“ dodal Connor.