Main Content

Prepustí Real Madrid trénera Lopeteguiho? Spomínajú sa náhradníci, Ramos prehovoril!

utorok, 9. október 2018 09:31 | Autor: Martin Gregor

Julien Lopetegui
Julien Lopetegui | zdroj: Facebook Real Madrid

Prepustí Real Madrid trénera Lopeteguiho? Spomínajú sa náhradníci. Ramos prehovoril!

Real Madrid prežíva katastrofálny vstup do novej sezóny a čoraz viac sa špekuluje o tom, že nový kormidelník Julen Lopetegui by mohol už čoskoro skončiť na lavičke Bieleho baletu.

Pusinky prehrali v sobotňajšom stretnutí 8. Kola La Ligy na pôde Deportiva Alaves (0-1) čím natiahli sériu bez výhry na štyri zápasy. Bodovali pritom len raz, keď doma remizovali v mestskom šlágri s Atleticom madrid (0-0).

Čo pôsobí možno ešte hrozivejšie je fakt, že Real neskóroval už štyri zápasy, celkovo už 409 minút. Pohode tímu určite nepridáva ani fakt, že sa zranili ďalší hráči - ofenzívne opory Gareth Bale a Karim Benzema, ktorí sa pridali k Iscovi, Marcelovi a Carvajalovi.

Možno ešte horšia, než tieto hrozivé štatistiky, je skutočnosť, že u fanúšikov Bieleho baletu nepanuje veľká spokojnosť ani s herným prejavom mužstva. S tým však nesúhlasí Sergio Ramos, ktorý v tom má jasno: ,,Podľa mňa nám nechýba nič okrem gólov. Treba zachovať pokoj. Naše mužstvom má dušu, chuť a ambície na to, aby víťazilo. Toto nám nikdy nechýbalo, je to v našej DNA,” citoval Ramosa poľský portál sportowefakty.wp.pl.

Tréner Lopetegui je v ťažkej situácii, ktorá sa však môže sériu dobrých výsledkov rýchlo upokojiť. Ramos priznal, že nevie o čom premýšľa vedenie klubu, no pokiaľ ide o súčasného trénera hovoria jeho slova za všetko:  ,,Podľa mňa by bolo jeho prepustenie šialenstvo.”

Kým kabína zjavne stojí za svojim kormidelníkom, média už špekulujú o tom, kto by ho mohol nahradiť. Podľa portálu football-espana-net.com sú horúcimi kandidátmi na jeho nahradenie Santiago Solari a Antonio Conte. 41-ročný Solari je bývalým hráčom Realu a aktuálne trénuje rezervné mužstvo Pusiniek. Talian Conte je omnoho skúsenejšou alternatívou. Naposledy viedol Chelsea, s ktorou dokázal v Premier League vyhrať titul. Viedol aj Juventus či taliansku reprezentáciu. Má 49 rokov.

Pusinkám hrá do karát nevýrazná forma Barcelony, ktorá má taktiež výsledkovú krízu a Real tak na ňu stráca v lige len bod a na prvú priečku, kde je Sevilla, len dva. Aj vzhľadom na tieto skutočnosti dostane Lopetegui nepochybne ďalší čas na to, aby opravil zaseknutý gólostroj Bieleho baletu.