Main Content

Hodnotenie trnavských hráčov po zápase Fenerbahce – Spartak

piatok, 5. október 2018 14:59 | Autor: Filip Chudý

FC Spartak Trnava
FC Spartak Trnava | zdroj: TASR

Trnavský Spartak prehral prvý európsky zápas na pôde súpera v tejto sezóne. Ako si v ňom počínali jeho hráči? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Martin Chudý (5,5) – Pocítil údel brankárov. Darmo vyriešil všetky lopty, darmo sa nehral na alibistu stojaceho na čiare a išiel vždy aj do ťažkých situácií pomáhať obrane, darmo chytil čistý gól Slimaniho... Stačí jeden nešťastný moment a z dobrého výkonu je priemerný.

Andrej Kadlec (6) – Párkrát zaútočil, dvakrát aj vystrelil, ale mal byť ešte viac odvážny. Domáci ľavý obranca Kaldirim mu občas podkúril. Nepôsobil až tak dominantne, ako v niektorých iných zápasoch.

Martin Tóth (6,5) – Škoda jeho zranenia, pretože patril medzi najlepších. Mal až deväť úspešných obranných zákrokov, čo je s Godálom a Škrtelom delené prvé miesto, no Tóth z nich hral najmenej času, čiže bol vlastne v tomto smere najlepší v stretnutí.

Boris Godál (6) – Vrátil sa po zdravotných problémoch, ale v niektorých prípadoch bolo na ňom cítiť menší výpadok, ale pre výsledok to bolo nepodstatné. Potvrdil pozíciu lídra. Trochu odľahčíme, škoda, že mal v sebe ešte stále dostatok síl byť pevný ako múr, keďže práve do neho Chudý narazil pred prvým gólom. Ak by ho „prerazil“, lopta je bezpečne vyboxovaná a zápas má iný dej.

Matej Oravec (6) – Defenzívne pozíciu ľavého obrancu zvládol, hoci nie je hráč na kraj a ani ľavák. Potešiteľné je, že sa nebál hrať. Menej už to, že nie vždy to bolo od neho ideálne zahraté. Ale určite nesklamal.

Jakub Rada (6,5) – Jeho výkon s pribúdajúcimi minútami rástol. Štatisticky bol dokonca najlepší hráč Trnavy. V priestore pred stopérmi pracoval až na malé výnimky dobre. Snažil sa rozdávať lopty smerom dopredu, ale nebolo toho toľko, koľko by ofenzíva Trnavy potrebovala. Hoci mal jasne najviac dotykov (71) s loptou spomedzi hosťujúcich futbalistov a ako jediný v tomto smere domácim konkuroval.

Lukáš Greššák (6) – Po Hladíkovi (83,3 %) mal najlepšiu úspešnosť prihrávok z trnavských hráčov – 81,3%. No aj tak mu budeme vyčítať, že mal lepšie rozdávať lopty, pričom narážame na to, že nerozohrával lopty tak, aby sa tým založili ofenzívne akcie. Skôr to boli prihrávky na istotu. Chcelo to viac odvahy z jeho strany.

Erik Jirka (6,5) – Postupne sa osmeľoval, veď napr. predviedol najviac driblingov (3) zo všetkých hráčov na ihrisku, ale aj tak máme pocit, že mohol ešte viac pomôcť ofenzíve. Krajní obrancovia súpera totiž hrali vyššie, čo mal využiť. Poriadne za obranu sa dostal len raz, no mal smolu, že akurát išiel na Škrtela...

Vachtang Čanturišvili (6) – Svoju poctivú prácu si urobil, ale, bohužiaľ, nepridal rozdielovú ofenzívnu nadstavbu. A to tým spôsobom, že napr. nezatočil loptu na konci prvého polčasu do vinkla. Ak chcete poraziť súpera ako Fenerhahce, niekto musí ukázať hviezdny moment. Z hráčov Spartaka ho neukázal nikto, no tento Gruzínec mal k tomu najbližšie a pritom stále tak ďaleko...

Erik Grendel (6) – Nedostal sa do hry tak, ako by potreboval on a tým aj Trnava. Možno ho bola škoda na kraji a viac by to na ihrisku sedelo, ak by mali s Čanturišvilim vymenené pozície, hoci si ich občas vymenili. Keď mal loptu na kopačkách, ukázal, že to s ňou vie, lenže stretol sa s ňou v pre súpera nebezpečných priestoroch pomerne málo.

Marek Bakoš (5,5) – Zo všetkých hráčov na trávniku to mal najťažšie, pretože za celý zápas nedostal jedinú poriadnu loptu. Mal s ňou len 29 dotykov, jasne najmenej zo všetkých hráčov oboch základných zostáv. Preto aj ťažko vôbec hodnotiť jeho výkon. K vyššej a ani nižšej známke mu nepomohli spoluhráči. Ak by nevyriešil útočnícke situácie, potom by ju mal nižšiu, no keďže mu spoluhráči žiadnu neponúkli, nemôže mať ani vyššiu.

Ivan Hladík, Ali Ghorbani, Fabian Miesenböck (bez známky) – Hladík sa dostal do zápasu, ale o minútku neskôr, ako by bolo treba... Ghorbani sa dostal do jednej šance, len bol v tesnom ofsajde. Miesenböck pomohol tým, že v závere ako čerstvý hráč behal, čo na unavenejších domácich platilo. Pre všetkých to bola veľká premiéra v skupinovej fáze, no na komplexnejšie hodnotenie nehrali dostatok minút.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1 – 10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon