Main Content

Trnavčania a Škrtel po súboji v Istanbule, Brankár Chudý: Prvý gól beriem na seba

štvrtok, 4. október 2018 22:35 | Autor: TASR

Martin Škrtel, Marek Bakoš a Erik Jirka
Martin Škrtel, Marek Bakoš a Erik Jirka | zdroj: TASR

Istanbul 4. októbra (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo svojom druhom zápase v D-skupine Európskej ligy 2018/2019 na ihrisku Fenerbahce Istanbul 0:2. Oba góly domácich strelil v druhom polčase Islam Slimani. Trnave patrí v priebežnej tabuľke tretie miesto so ziskom troch bodov.

V ďalšom zápase v EL sa slovenský majster predstaví na domácom trávniku, vo štvrtok 25. októbra nastúpi proti Dinamu Záhreb.

Hlasy po zápase:

Radoslav Látal, tréner Trnavy /RTVS/: "Prvá polovica bola paradoxne horšia, ale neinkasovali sme v nej. V druhej sme spravili dve chyby a dostali sme góly. No myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Pre zranenie musel odísť Tóth, po góle sme prešli na troch obrancov a začali sme hrať viac dopredu. Vážne šance sme si síce nevypracovali, ale mali sme tam závery a štandardky. Koniec nebol z našej strany zlý. Je to krásny štadión, bola krásna atmosféra a je to veľká skúsenosť pre mladých chalanov, ktorých máme v tíme. Nemyslím si, že by sme mali byť nejaký úplný outsider skupiny, teraz hráme doma a uvidíme, ako to pôjde ďalej."

Boris Godál, kapitán Trnavy /TASR/: "Bol to podobný zápas ako s Anderlechtom. Viac na lopte bolo Fenerbahce. My sme chceli využiť nejakú ich chybičku pri rozohrávke, párkrát tam boli nejaké náznaky, ale Fenerbahce ukázalo väčšiu kvalitu. Dá sa povedať, že zlomový okamih bol prvý gól, ktorý sme dostali hneď po nástupe na druhý polčas. Bolo by to trošku krajšie, keby sme ich držali na dištanc čo najdlhšie. Aj ľudia sa chytili a začali na nich pískať. Škoda toho, no určite sa nemáme za čo hanbiť."

Martin Chudý, brankár Trnavy /TASR/: "Súper bol o niečo lepší, kým nestrelili gól, tak nás tlačili a mali tam nejaké náznaky, jednu dve vyložené šance. Myslím, že sme celkom dobre bránili, nezľakli sme sa ich a aj my sme mali dobré momenty. No po takých individuálnych chybách sme zbytočne inkasovali. Prvý gól beriem na seba, išiel som do skrumáže, s niekým som sa tam zrazil a nevyboxoval som to tak, ako som chcel. Odrazilo sa to k nim, boli tam tuším traja sami, takže šťastie pre nich a smola pre nás. Pri druhom góle sme zaspali, boli sme tam piati na jedného a akoby sme na neho zabudli."

Martin Škrtel, obranca Fenerbahce /TASR/: "Bol to pre mňa špecifický zápas. Prvýkrát proti slovenskému tímu a špeciálne proti Trnave. Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, boli sme v neľahkej situácii a nutne sme potrebovali zvíťaziť. Podarilo sa nám to a som rád."