Main Content

Portugalsko zostáva bez najväčšej hviezdy: Cristiano Ronaldo chýba v nominácii na Poľsko a Škótsko

štvrtok, 4. október 2018 15:41 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo hetrikom prepisoval historické štatistiky. Pokoril Kocsisa, Pelého a Ševčenka
Cristiano Ronaldo hetrikom prepisoval historické štatistiky. Pokoril Kocsisa, Pelého a Ševčenka | zdroj: © TASR

Lisabon 4. októbra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo nefiguruje v nominácii trénera národného tímu Fernanda Santosa na zápas Ligy národov proti Poľsku (11. októbra) a prípravný duel so Škótskom (14. októbra). Chýbať by mal aj počas nasledujúcej reprezentačnej prestávky v novembri.

Rozhodnutie padlo po vzájomnej konzultácii hráča, kouča a prezidenta Portugalskej futbalovej federácie (FPF) Fernanda Gomeza v súvislosti s vyšetrovaním Ronalda ohľadom údajného znásilnenia.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho hráča sveta však podľa vlastných slov chce v budúcnosti za Portugalsko hrať, čo potvrdil aj Santos. "Nič nebráni tomu, aby sa Ronaldo v budúcnosti vrátil do reprezentácie. Dohodli sme sa však, že teraz a na novembrovom zraze nebude k dispozícii," uviedol portugalský lodivod podľa agentúry AP.

Tridsaťtriročný Ronaldo chýbal v nominácii aj na septembrové zápasy proti Chorvátsku a Taliansku. Vtedy uprednostnil prípravu vo svojom novom klube Juventuse Turín, aby sa čo najrýchlejšie adaptoval po letnom prestupe z Realu Madrid.

Ronalda obvinila zo znásilnenia tridsaťštyriročná Američanka Kathryn Mayorgaová. Skutok sa mal stať v júni 2009 v Las Vegas. Hráč odmieta, že ženu znásilnil, podľa jeho slov s ním mala sex dobrovoľne.