Main Content

Beckham začína verbovať do Miami: Prvý bude hviezdny útočník!

štvrtok, 4. október 2018 11:19 | Autor: Timotej Gašper

Beckham kúpili pozemok pre štadión v Miami
Beckham kúpili pozemok pre štadión v Miami | zdroj: © TASR

David Beckham chce do svojho novozaloženého klubu len kvalitu, čo potvrdzujú aj špekulácie, ktoré píšu o prvej možnej výraznej posile do tímu Inter Miami.

David Beckham skôr v roku 2018 oficiálne potvrdil, že na futbalovú scénu vstupuje ním založený klub, Inter Miami FC. Klub situovaný na slnečnom pobreží USA sa do zápasových kolotočov premiérovo pustí síce až v roku 2020, no anglická futbalová legenda už teraz zháňa hráčov, ktorí by štart novému klubu uľahčili. Podľa španielskeho portálu Sport by mal Beckham ponúknuť miesto a veľkú pozíciu Radamelovi Falcaovi.

Kolumbijský snajper ako aktuálny hráč Monaka a bývalý hráč Chelsea, Atlética Madrid, Manchestru United či Porta nastrieľal naprieč kariérou 258 gólov v 430 zápasoch. "El Tigre" vedie monacké AC s kapitánskou páskou a je nielen veľkým útočníkom, ale tiež lídrom, čo samozrejme láka pozornosť Davida Beckhama. Falcao má 32 rokov a zmluvu končiacu približne v rovnaký čas, kedy má Miami odohrať prvé zápasy. Falcaov prestup za "Veľkú mláku" by bol tiež taktickým ťahom, keďže na juhozápadnom cípe Floridy sa sústreďuje nemalá skupina hispánskej kultúry a tiež mesto je ovplyvnené juhoamerickou náturou, čo by pre kolumbijského zakončovateľa určite hralo veľkú rolu v adaptácií.

Beckham a Miami však nie je v rade na Falcaov podpis jediný ašpirant, keďže o Radamela prejavil výrazný interes aj Columbus Crew, no štát Ohio nevyzerá byť tým pravým miestom pre juhoamerického tigra.

Radamel Falcao
Radamel Falcao | zdroj: © TASR