Main Content

Crosby si bude musieť na svoju ulicu počkať

pondelok, 1. október 2018 12:52 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby a Jake Guentzel
Sidney Crosby a Jake Guentzel | zdroj: TASR

Už teraz môžeme s istotou povedať, že Sidney Crosby má miesto v Hokejovej sieni slávy isté. Že si ho snáď najviac vážia v jeho rodnej oblasti je snáď každému nad slnko jasné. Vedenie mesta Halifax však teraz odmietlo pomenovať po ňom jednu z ulíc.

Sidney Crosby Parkway. Presne taký názov by mala niesť nová, respektíve premenovaná, ulice v Halifaxe. Tento návrh dorazil na stôl vedeniu mesta ešte v roku 2016, no menší rozruch sa okolo situácie objavil až teraz. Kanadský portál ctvnews.ca informoval, že dôvodom má byť neochota zo strany vedenia, aby súčasná Dartmouth's Forest Hills Parkway niesla Crosbyho meno.

Kapitán Pittsburghu Penguins údajne nespĺňa kritéria, aby sa mohol takýto čin vykonať. V roku 2010 bola uzákonené, že po niekom pomenovávať rôzne verejné „objekty“ je možné až rok od smrti dotyčného, no v roku 2015 sa pravidlá upravili tak, že je možné pomenovávať verejný majetok aj pri živých osobách.

Toto pravidlo sa však týka iba tých osôb, ktoré upustili od svojich aktivít alebo majú za sebou 25 rokov dobrovoľných komunitných služieb. Crosby to vo svojich 31 rokoch nespĺňa ani náhodou. Nový názov ulice by navyše mohol znepríjemniť život občanom, ktorí na nej žijú, keďže by si museli zmeniť všetky doklady, rovnako tak aj záchranným službám.  

Aj napriek tomu si však niektorí myslia, že by si malo mesto uctiť Crosbyho úspechy už teraz. Nevieme na ktorú stranu sa prikloniť, nakoľko chápeme oba tábory. Za akú možnosť by ste hlasovali vy?