Main Content

Odíde Nylander z Toronta?

nedeľa, 30. september 2018 10:46 | Autor: Marek Ďaďo

William Nylander
William Nylander | zdroj: TASR

Začiatok nového ročníka zámorskej NHL už klope na dvere, no jeden z najtalentovanejších mladíkov v lige, William Nylander, stále nepodpísal v Toronte novú zmluvu. Na mieste sú tak otázky týkajúce sa jeho prestupu.

William Nylander sa po skončení ostatnej sezóny stal chráneným voľným hráčom. Už počas leta prebiehali diskusie ohľadom jeho nové kontraktu, no ako môžete vidieť, obe strany sa nikam neposunuli. Generálny manažér Maple Leafs, Kyle Dubas, v piatok odpovedal na niekoľko otázok ohľadom Nylanderovho ďalšieho pôsobenia v Toronte.

„Dostal som otázku: ‚Chcete ho práve teraz vymeniť?‘ Odpoveď je ‚Nie‘. Okolnosti sa môžu zmeniť, no nemáme žiaden plán a ani nevedieme diskusie o tom, že by sme chceli nejakého z hráčov vymeniť,“ rozhovoril sa Dubas pre portál The Star.

Povráva sa, že Nylander si pýta zmluvu vo výške 8 miliónov ročne. Vedenie si však predstavuje sumu niekde okolo 6 miliónov. Dubas neuviedol žiadne konkrétne čísla, no dodal, že rokovania ohľadom dlhodobých zmlúv bývajú náročné. Vedenie a aj samotný hráč majú záujem o dlhotrvajúci kontrakt.

Nylander bol draftovaný z 8. miesta v roku 2014 a posledné 2 sezóny nastupoval v prvom útoku po boku Austona Matthewsa. Spolu s ďalšími mladíkmi, menovite Mitchom Marnerom, Connorom Brownom, či Zachom Hymanom, položili skvelé základy, od ktorých sa budú môcť Javorové Listy odraziť aj v nadchádzajúcich ročníkoch.

Ak pozorne sledujete NHL, museli ste si všimnúť, že švédsky mladík je jedným z najdôležitejších hráčov v mužstve. Aj keď Toronto disponuje hromadou ďalších skvelých hokejistov, prísť o klenot ako William Nylander by ich mohlo skutočne zabolieť.