Main Content

VIDEO: Podbrezová doma zaskočila Trenčín, hridom zápasu Leško

sobota, 29. september 2018 21:29 | Autor: TASR

Futbalisti AS Trenčín
Futbalisti AS Trenčín | zdroj: TASR

Podbrezová 29. septembra (TASR) - Futbalisti AS Trenčín prehrali na ihrisku Podbrezovej. 

V prvom polčase boli hostia častejšie na lopte, ale do šancí sa nedostávali. Za zmienku stojí iba úvodná strela El Mahdiouiho z diaľky, keď loptu musel spod brvna vytlačiť na roh Kuciak. Problémy robil Trenčanom najmä na ľavej strane Breznaník. Od neho putovali nebezpečné lopty pred bránku, jednu minul v dobrej pozícii Bernadina, Leško zakončoval už z uhla a tento futbalista mal v šestnástej minúte i tutovku, no fantastický obranný zákrok predviedol Skovajsa. Skúšal to potom nepríjemnou strelou Sedláček, ale skóre menil napokon v 29. minúte Leško. Do úniku ho poslal Breznaník a spomínaný autor gólu z hranice pokutového územia prekonal vybiehajúceho gólmana Šemrinca. Ubehlo iba sedem minút a bolo 2:0. Leško bol totiž rýchly na pravej strane, unikal obrane AS a aj keď ho križoval Šulek, ofenzívny stredopoliar Podbrezovej dokázal zakončiť krížnou strelou k vzdialenejšej žrde. Domácim sa následne zranil Breznaník a zvyšok polčasu sa stiahli pred vlastnú šestnástku, odolávali tlaku hostí, ktorí si však nebezpečnú príležitosť nevypracovali.

V úvode druhého polčasu mohol hetrik zaknihovať Leško. Z priameho kopu z asi dvadsiatich metrov mieril medzi žrde, no loptu odkopol na bránkovej čiare dobre postavený Kleščík. Vzápätí sa Leško dokonca ocitol zoči – voči gólmanovi Šermincovi, ale neprekonal ho. Trenčania sa snažili hrať útočne a znížiť nepriaznivý stav, veľkú šancu mal Mance po hodine hry, zakončoval v šestnástke akrobaticky po centri z pravej strany, ale výborný zákrok predviedol pri ľavej žrdi Kuciak. Ten neskôr čelil aj dobrej strele Sleegersa z pravej strany a ešte i jeho hlavičke v 76. minúte. Stav sa nemenil. Podbrezovčania dobre bránili a spoliehali sa na štandardky. Po jednej z nich hlavičkoval v päťke Wiezik, Šemrinec podržal svoj tím. Jeho spoluhráči však v závere nemali vyloženú šancu a tak na zisk čo len bodu pomýšľať nemohli.

FK Železiarne Podbrezová – AS Trenčín 2:0 (2:0)
Góly: 29, 36. Leško. Rozhodovali: Smolák – E. Weiss, Galo. ŽK: Yem, El Mahdioui, Šulek (všetci Trenčín), 903 divákov

Železiarne: Kuciak – Turňa, Edge, Bartoš, Mojžiš – Leško (90+2 M. Mikuš), Obročník, M. Baran, Sedláček, Breznaník (38. Wiezik) – Bernadina (89. Magda)

Trenčín: Šemrinec – Yem (80. Roguljić), Šulek, Kleščík, Skovajsa – El Mahdioui – Bukari (35. Mbombo), Zubairu, Čataković, Sleegers – Mance (73. Corryn)